IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOĐA PROTESTA, PRIJETI KALAŠNJIKOVIM: Idemo u ustanak da čistimo šljam?!

Dejan Plavšić, jedan od predvodnika demonstracija u Kruševcu, otvoreno poziva na nasilje…

KRUŠEVAC: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, utorak… 26.02. 2019…11 : 08… VOĐA PROTESTA, PRIJETI KALAŠNJIKOVIM: Idemo u ustanak da čistimo šljam?!

DANAS JE Jedan od vođa protesta opozicije u Kruševcu naoružan do zuba, zaprIJetio nasiljem!

BEOGRAD, 15. 12. 2018. – Hiljade okupljenih na “Protestu protiv nasilja” krenulo je sa platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu u protesnu setnju centralnim gradskim ulicama. Na celu kolone je velik transparent sa natpisom “Stop krvavim kosuljama” koji je na kraju zamenjen novim “Jedan od pet miliona”. Medju gradjanima su i predstavnici opozicionih stranaka Vuk Jeremic, Dragan Djilas, Borko Stefanovic, Janko Veselinovic, Milos Jovanovic, Bosko Obradovic. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Naime, Dejan Plavšić, koji u tom gradu učestvuje u protestima kao jedan od članova Republikanske stranke, postavio je na Fejsbuk fotografiju na kojoj drži “kalašnjikov” i poručuje da bi uskoro mogao da počne ustanak, jer se, kako kaže, napatilo šljama.

Nakon što je Plavšić na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj u vojničkoj uniformi drži pušku, jedan od korisnika je upitao da li je to počeo “četvrti srpski ustanak”.

FOTO: PRINTSCREEN

Pretio političarima

Rođače sa sela, kad ti možeš sa šarcem, a šta fali meni puška,pa sanjam da ima indicije da počne, previše šljama se napatilo- odgovorio je sam Plavšić, čiji je profil na Fejsbuku prepun fotografija i snimaka sa samog protesta.

Naš izvor otkriva da je u Kruševcu poznato da Plavšić posjeduje oružje, kao i da je ranije znao da prijeti političarima.

Čitaj još:   USUD ILI SUDBINA: Ni “K” u narednih 15 god od Kliničkog centra u Pazaru... (foto)

– Zna se da je ranije prijetio političarima. Zbog toga mu je oduzeto i samo naoružanje i osuđen je uslovnom kaznom – kaže izvor medija

Protesti prelaze u nasilje

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović kaže da takva “biografija” učesnika protesta ukazuje na opasnost da demonstracije postanu nasilne.

SAMO Jedna varnica može da izazove eksploziju ili izazove niz lančanih reakcija. Takvog čovjeka, koji je sklon problematičnom ponašanju, a sad promoviše pobune, nadležni bi morali da drže na oku- upozorava Nicović.

Plavšić je jedan od dvojice kruševačkih lidera Republikanske stranke koju predvodi Nikola Sandulović, koji je ranije prijetio državnom vrhu Srbije i vređao ga. Sandulović je u žiži interesovanja bio i nedavno, kada se i sam pohvalio sastankom s Vilijamom Vokerom, nekadašnjim šefom misije OEBS, koji se zalagao za bombardovanje Srbije i konstruisanje “slučaja Račak”…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši