SANDŽAK: Policija pronašla i oduzela oružje, municiju, ručnu bombu…

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresom na dvije lokacije pronašli i oduzeli više komada vatrenog oružja, municiju i eksplozivnu napravu.

Protiv dva lica podnijete je krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija Bijelog Polja je, 12. marta 2019. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, izvršila pretrese na dvije lokacije koje koriste V.B. (59) i njegov srodnik J.B. (31), obojica iz Bijelog Polja.

“Pretresom stana i drugih prostorija koju koristi V.B. policijski službenici su pronašli i oduzeli: pištolj marke „Valter“cal. 9mm, pušku M48 cal. 7,69 mm, automatsku pušku sa rapom i pet okvira za nju kao i 141 komada municije cal. 7,62mm. Policijski službenici su pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi J.B. pronašli i oduzeli: pušku M48, zatvarač sa klipom i metak cal.7,62, devet komada municije, ručnu bombu M75 i okvir od automatske puške”, saopćila je Uprava policije Crne Gore.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Raspisan konkurs za sufinansiranje medija...

izvor: agencije


Komentariši