IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAČIĆ, Slobin učenik nadmašio BALKANSKOG KRVNIKA i kasapina…

Dačić je za Tanjug povodom Zvizdićevog reagovanja je izjavu na Saboru SNSD- a u Laktašima…

BEOGRAD:Regija, vijesti ponedeljak,17.06.2019…07: 59… DAČIĆ, Slobin učenik nadmašio BALKANSKOG KRVNIKA i kasapina…

Nisam rekao da u BiH ne treba da žive muslimani, već da muslimani treba da shvate da je BiH država ravnopravnih naroda, rekao je Ivica Dačić kao odgovor Predsjedavajućem Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću…

Dačić je to rekao u Laktašima, da zajednički interes svih u BiH treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, i da BiH nije, niti će biti muslimanska država, nazvao “šovinističko-militarističkom”.

Nije samo moja izjava šovinističko- militaristička, već šovinističko- militaristička panislamska politika Alije Izetbegovića i njegovog učenika Denisa Zvizdića i SDA – poručio je Dačić.

Dačić je ukazao da Zvizdić zna, a prećutkuje, da se Alija Izetbegović 1970. godine u Islamskoj deklaraciji založio za stvaranje islamske države od Maroka do Indonezije.

On podsjeća da je zato Izetbegović predsjedničkim dekretom od 1. avgusta 1992. godine pozvao mudžahedine iz cijelog svijeta u Sveti rat, Džihad.

I bilo desetak hiljada, od čega je 1.200 ostalo živi u BiH sa državljanstvom. Među njima su bila i dvojica učesnika napada od 11. septembra 2001. god u Njujorku. Njihov cilj je bio islamski poredak u BiH, a za to je potrebno čekati da muslimani postanu većina – naveo je Dačić.

Čitaj još:   Rajko CEROVIĆ: Predśednik države ili opšte mjesto... (foto)

On je ukazao da je po rezultatima popisa iz 1948. godine Srba bilo 44,3 odsto, muslimana 30,7 odsto, a Hrvata 23,9 odsto.

On je dodao da prema posljednjem popisu, za koji postoje ogromne sumnje u regularnost, iz 2013. godine Bošnjaka ima 50,11 odsto, Srba 30,78 odsto, a Hrvata 15,43 odsto.

– Po islamistima, odnosno po Aliji Izetbegoviću i SDA, stvorili su se uslovi za islamski poredak, što znači promjenu Dejtonskog sporazuma i stvaranje unitarne države sa muslimanskom većinom. O tome sam govorio, da to BiH nikad nije bila, niti će biti islamska država – poručio je Dačić.

Zvizdić je juče u opširnom reagovanju na Dačićevu izjavu na Saboru SNSD rekao da je to “zlonamjerna poruka mržnje”, ocijenio je kao “šovinističko-militarističku”, prenijela je Fena.

Zvizdić je također iznio stav da se nikada u historiji Bošnjaka nije pojavio politički bilo koji drugi pokret, namjera ideja u čijoj osnovi nije posmatrana BiH kao višenacionalno društvo ravnopravnih gradjana obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

-BiH uvijek bila, jeste i ostaće bosanskohercegovačka i multikulturna, i na čitavoj njenoj teritoriji je bilo, jeste i uvijek će biti mjesta za ezane i crkvena zvona, za džamije, crkve, katedrale i sinagoge.

Čitaj još:   POVODOM SKANDALA u Priboju: Murat Tahirović- Srbija nema ni snage ni volje da izađe iz devedesetih... (foto, video)

Zbog toga pozivam političke predstavnike susjeda bosanskohercegovačko jedinstvo različitosti, ako ne mogu razumjeti, onda poštuju, naveo je premijer Zvizdić…

izvor (S.B)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši