IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPUSTILA NAS JE Borka Pavićević, saopštio je CZKD …

TUŽNA VIJEST IZ BEOGRADA: Preminula je Borka Pavićević…

BEOGRAD: Regija, vijesti. nedelja, 30. 06.2019…10: 59… NAPUSTILA NAS JE Borka Pavićević, saopštio je CZKD…

Srbijanska dramaturginja i ravnateljica Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević preminula je noćas u Beogradu u 72. godini, priopćeno je iz Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Rođena je 1947. godine u Kotoru, a dramaturgiju je diplomirala 1971. godine na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, prenosi Tanjug…

Provela je 10 godina radeći u dramaturškom odjelu Ateljea 212….

Objavila je tri zbirke eseja: Na ex – Postdejtonska modaModa i Glava u torbi, kao i tekstove u mnogobrojnim časopisima, zbornicima, dnevnim i tjednim novinama.

Od 1991. godine sudjelovala je u mnogobrojnim antiratnim akcijama u Beogradu i drugim jugoslavenskim gradovima, u suradnji sa jugoslavenskim organizacijama koje su se zalagale za demokratizaciju i razvoj civilnog društva u Srbiji i regiji.

Borka Pavićević bila je osnivač i direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu (od 1994. godine).

Čitaj još:   VAŠINGTON: Tramp, nije podvrgnut testu na korona virus... (foto)

Pored toga, pisac kolumni u časopisu Susret, zatim nedeljniku Vrijeme, od njegovog osnivanja, i u dnevnom listu “Danas”. Objavila je tri zbirke eseja: „Na ex – Postdejtonska moda“ (Novi Pazar, 1998), „Moda“ (Beograd, 1994) i „Glava u torbi“ (Beograd, 2017) – kao i tekstove u mnogobrojnim časopisima, zbornicima, dnevnim i nedeljnim novinama.

Od 1991. godine učestvovala je u mnogobrojnim antiratnim akcijama u Beogradu i drugim jugoslovenskim gradovima, u saradnji sa jugoslovenskim organizacijama koje su se zalagale za demokratizaciju i razvoj civilnog društva u Srbiji i regionu…

Datum i vrijeme kremacije, kao i komemoracije u Centru za kulturnu dekontaminaciju, bit će naknadno objavljeni. 

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši