IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZENICA: Velika akcija OSA-e i SIPA-e, pronađena droga i desetine lažnih pasoša…

VELIKA AKCIJA U ZENICI: Razbijena grupa povezana sa škaljarcima i kavčanima, pronađena droga i desetine lažnih pasoša!

ZENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, vijesti. nedelja 14. 07.2019…07: 59…  ZENICA: Velika akcija SIPA-e, pronađena droga i desetine lažnih pasoša…

U toku je velika akcija SIPA-e u Zenici, a pomoć Državnoj agenciji za istrage i zaštitu u realizaciji akcije pružaju OSA i MUP ZDK.

“Akcija se izvrši po naredbama Kantonalnog Suda u Zenici i Tužilaštva ZDK. U toku su pretresi na četiri lokacije stambenih objekata, a do sada su slobode lišene tri osobe. Zakonski osnov koji im se stavlja na teret su organizirani kriminal, krivotvorenje isprava i neovlaštena proizvodnja i puštanje u promet opojnih droga”, potvrdila je za Asmira Redžić viši stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK.

U Zenici je sprovedena opsežna policijska akcija kodnog imena “Viza” u kojoj je uhapšeno troje ljudi zbog povezanosti sa škaljarskim i kavačkim klanovima iz Crne Gore.

Čitaj još:   SARAJEVO: Velika akcija federalne policije, na meti trgovci narkoticima... (foto)

“Viza” je usmerena na sprečavanje krijumčarenja širokog spektra, od krivotvorenja isprava, narkotika, oružja i tako dalje, potvrdio je Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

Pretresane su četiri lokacije, a pronađene su stotine krivotvorenih dokumenata. Bilo je i desetina lažnih pasoša stranih zemalja koje su kriminalci koristili za prelazak granice, a otkrivena je i veća količina droge.

Riječ je o zajedničkoj akciji OSA- e i SIPA- e, kojima asistiraju i pripadnici MUP-a na području Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva a više informacija bit će poznato sutra…

izvor zenicainfo

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši