IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Za pljačkašima trčala cijela porodica, u potjeri bio i pas, ovako nešto do sada sigurno niste vidjeli… (foto)

Snimci sa nadzornih kamera pokazuju kako su nakon pljačke za kradljivcima potrčali supruga vlasnika mjenjačnice, zatim i njegov sin i na kraju i njihov pas, ali nisu uspjeli zaustaviti kradljivce…

SPLIT: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, utorak, 23. 07.2019… 11: 59…  Za pljačkašima trčala cijela porodica, u potjeri bio i pas, ovako nešto do sada sigurno niste vidjeli… (foto)

Splitska policija izvijestila je kako su jutros u mjenjačnici u Solinu dvije nepoznate osobe počinile razbojništvo nad muškarcem kojeg su tjelesno napale i otuđile za sada neutvrđeni iznos novca…

Maskirani napadači su sačekali M. Š. u hodniku, oteli mu novac i sa torbom pobjegli na skuteru. Snimci sa nadzornih kamera pokazuju kako su nakon pljačke za kradljivcima potrčali supruga vlasnika mjenjačnice, zatim i njegov sin i na kraju i njihov pas, ali nisu uspjeli zaustaviti kradljivce.

Došli smo u posjed snimke s nadzorne kamere koja pokazuje da su ga dvojica napadača čekala, jedan obučen u crno od glave do pete s crnom motociklističkom kacigom na glavi i drugi koji je u crnoj kratkoj majici i kratkim plavim hlačama s bijelom motociklističkom kacigom pokušavao namjestiti skuter srebrne boje na nožice.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 4. jul 2020. godine...

U jednom trenutku pljačkaš u crnom očito vidi M.Š.-a kako se spušta niz hodnik i ulazi u zgradu. Tad kraj vozača koji pokušava namjestiti skuter prolazi jedna gospođa koja ga gleda, a koju sekundu poslije njegov sudrug u crnom istrčava iz zgrade s torbom u rukama i skače na skuter kojeg vozač s mukom pokreće. Odmah potom za njima iz zgrade je izjurila supruga oštećenog, zatim on sam,

To su krasni ljudi, on je pošten čovjek i nije pokvaren. Strašno je to što mu se dogodilo – kazao je jedan od prijatelja napadnutog muškarca.

Splitska policija ne želi otkriti koliko je novca odneseno, kao niti kakve su povrede i čime nanesene vlasniku mjenjačnice.

Izvor: Slobodna Dalmacija

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši