IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Braća Hamidovići, imaju armiju prosjaka i zarađuju milione…

Braća Hamidović su poznati po pripadništvu kriminalnoj grupi koja se bavila džeparenjem…

ZENICA: Regija, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, četvrtak, 01. 08 .2019… 21: 57… Braća Hamidovići, imaju armiju prosjaka i zarađuju milione…

Zenička policija traga za braćom Denisom i Tonijem Hamidovićem, za koje se sumnja da su učestvovali u tuči i pucnjavi u kojoj je ranjen H. I. iz Zenice. Sumnja se da je Denis osoba koja je pucala...

Povređeni je zbrinut u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje su kod njega konstatirane lakše tjelesne povrede. Policija traga za još dvije osobe S. E. i H. L. iz Zenice.

U Kranjčevićevoj ulici u 19.30 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja od H. D. prema H. I., obojica iz Zenice, a potom i do fizičkog napada od H. D., S. E., H. T. i H. L., koji su pobjegli sa mjesta događaja.

Osoba H. I. je zbog zadobivenih povreda vozilom Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su mu konstatirane lakše tijelesne povrede – kazala nam je Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona.

Ona dodaje da se za osumnjičenima još intenzivno traga…

Čitaj još:   TRAGEDIJA U CRNOJ GORI- VELIKA TUGA U PLJEVLJIMA: Poginuo radnik Rudnika uglja na radnom mjestu... (foto)

Kako nezvanično saznajemo, do tuče i pucnjave je došlo u  teretani u podrumskim prostorijama tržnog centra u Kranjčevićevoj ulici.

Braća Hamidović u Zenici su poznatiji po pripadništvu kriminalnoj grupi koja se bavila džeparenjem. Braća su uhapšena u velikoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pod nazivom CD, zajedno s Nusretom Hamidovićem, sinom “kralja džeparoša”, i njihovim ocem Elvisom Hamidovićem, koji koristi ime Elvis Salčinović, te još deset osoba.

Oni su djevojke iz BiH vodili u Francusku, gdje su ih primoravali da za njih džepare i na taj način zaradili više od dva miliona eura. Prilikom njihovog hapšenja, u Zenici je pronađen veliki broj djece nepoznatog identiteta i staratelja.

Imali su razgranatu mrežu džeparoša širom Evrope, a istražne agencije vjeruju da je u posljednjih 10 godina pod njihovom kontrolom bilo više od 500 maloljetnika, uglavnom Roma sa prostora bivše Jugoslavije.

Te frapantne podatke su tokom suđenja Fehimu Hamidoviću u završnim rječima iznijeli tužioci u Francuskoj, koji su rukovodili istragom protiv zloglasnog klana Hamidović. Osim u Francuskoj, klan je svoje ogranke imao i u Austriji, Italiji, Belgiji i Španiji, što potvrđuju desetine racija, ali i presuda u tim zemljama…

Čitaj još:   MONSTRUOZNI SLUČAJ NA KOSOVU: Šestorica muškaraca silovali maloljetnicu: PROFESOR, POLICAJAC, ADVOKAT, GINEKOLOG...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši