IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dino Merlin, emotivno se oprostio od prijatelja koji više nije na ovom svijetu… (foto i video)

Počivaj u miru, dragi Edo, mir za kojim si tragao je sada negdje daleko…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak 03. 09 .2019… 08: 52… Dino Merlin, emotivno se oprostio od prijatelja koji više nije na ovom svijetu…

Dino Merlin oglasio se na svom Facebook profilu kako bi se oprostio od svog dugogodišnjeg prijatelja i poslovnog saradnika Edwarda Zankija, koji je preminuo u 66. godini.

Naša velika zvijezda sa njemačkim umjetnikom otpjevala je poznati duet “Verletz” (Povrijeđen), koji se nalazi na njegovom albumu “Burek.” 

– Počivaj u miru, dragi Edo. Mir za kojim si tragao je sada negdje daleko, a žal za tobom proteže se odavde do zvijezda – napisao je Dino Merlin.

Edward Zanki, koji je bio pjevač, kompozitom, aranžer i producent, tokom svoje bogate karijere, sarađivao je sa mnogim zvijezdama, poput Tine Tarner.

Čitaj još:   NIŠLIJE BEZ USTRUČAVANJA: Skandirali "Vučiću, pederu"...

Iza sebe ima bogatu zbirku diskografskih izdanja…

U 66. godini života u Karlsdorf-Neuthardu u Baden-Badenu preminuo je Edo Zanki, Zadranin koji je karijeru pjevača, glazbenika i producenta gradio u Njemačkoj. Rođen u Zadru 1952. godine, u dobi od pet godina otišao je s roditeljima u Njemačku, u kojoj je proveo cijeli život. Vijest o smrti potvrdio je njegov brat, također skladatelj Vilko Zanki.

U muzičkoj karijeri ostvario je brojne saradnje, među njima i s Dinom Merlinom. Posljednjih godina radio je većinom kao producent ili skladatelj, a na popisu suradnji su one s Tinom Tarner, Sashom, Herbertom Grönemeyerom, Söhne Mannheims…

Izvor: FB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši