IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milijarder, Izvršni direktor Tesle, na sudu: “Nema dovoljno keša…” (foto)

Tužen zbog klevete jer je britanskog ronioca uključenog u spasavanje dJečaka iz pećine, nazvao pedofilom i svjedočio je i na sudu…

TAJLAND: Svijet, Crna Hronika, Ekonomija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 17: 10… 22: 52… Milijarder, Izvršni direktor Tesle, na sudu: “Nema dovoljno keša…” 

Milijarder Ilon Mask na sudu: “Nemam dovoljno keša”

Ilon Mask je rekao naime, da mu nedostaju sredstva. Advokat je prenio da je finansijski nelikvidan.

Ronilac Vern Ansvort podsjetimo, odigrao je ključnu ulogu u spasavanju tajlandskog fudbalskog tima iz pećine prošle godine. Nevolje su počele kada je kritikovao minijaturnu podmornicu koju je Mask poslao na Tajland, nazvavši to reklamom.

Maks je na Tviteru odgovorio na tu provokaciju da je Ansvort pedofil, ali je kasnije izbrisao tvit i izvinio se nakon što je Britanac zaprijetio tužbom. Kasnije, Maks je postupio još gore, nazvavši Ansvorta “silovateljem djece”.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST IZ MOSTARA: Prestalo da kuca srce doktor Senad Kovačić, šefa medecinske službe FK Velež ... (foto)

Maskovi advokati su tvrdili da su izjave prosto uvrede, a ne optužbe za pedofiliju.

Prema procjenama, Mask vrijedi 23,6 milijardi dolara, mada znatna većina njegovog bogatstva dolazi u obliku akcija u Spejs iksu (vrijednih 14,6 milijardi dolara) i Tesli (u vrijednosti od 8,8 milijardi dolara).

Maskov advokat, Alek Spiro, rekao je da je biznismen pojasnio da su veliki dio njegove neto vrijednosti posvećene njegovim kompanijama.

Naravno da su advokati gospodina Ansvorta usredsređeni na to, pošto cio slučaj nije ništa drugo nego prikupljanje novca – rekao je.

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši