IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Sastanak Erdogana i Vučića…

Nakon ceremonije puštanja u rad gasovoda Turski tok u Istanbulu, u tom turskom gradu održava se sastanak Erdogana i Vučića. Sastanak je zatvoren za medije…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08: 01 2020, 21: 35… ISTANBUL: Sastanak Erdogana i Vučića…

Počeo je sastanak predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana i njegovog srbijanskog kolege Aleksandra Vučića, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon ceremonije puštanja u rad gasovoda Turski tok u Istanbulu, u tom turskom gradu održava se sastanak Erdogana i Vučića. Sastanak je zatvoren za medije.

Predsjednici Rusije Vladimir Putin i Srbije Aleksandar Vučić te premijer Bugarske Bojko Borisov, na poziv predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, borave u Istanbulu gdje su prisustvovali svečanosti povodom puštanja u rad dionice gasovoda Turski tok.

Četvorka je simboličnim otvaranjem ventila pustila u rad gasovod koji se prostire dnom Crnog mora.

Čitaj još:   Cijene u Crnoj Gori drastično skočile: Deset noćenja 400 eura?!

Turski tok je megaprojekt kojeg čine dva kraka gasovoda kojim će ruski gas biti isporučivan u Tursku, a preko nje i u Evropu. Oba kraka imaju kapacitet po 15,75 milijardi kubnih metara. Jedan krak će ruskim gasom opskrbljivati Tursku, a drugim će gas biti transportovan ka Evropi.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši