IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAO Paket iz Moskve: Suzbili da lažne policijske značke stignu u Crnu Goru… (foto)

Crnogorska granična policija pronašla je i zaplijenila 100 lažnih znački Međunarodne asocijacije policajaca (IPA) ilegalno transportovanih u Crnu Goru koje je trebalo da preuzme ruski počasni konzul Borivoje Boro Đukić.

DOBRAKOVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 22: 02, 2020… 12: 01…   PAO Paket iz Moskve: Suzbili da lažne policijske značke stignu u Crnu Goru… (foto)

Prema informacijama crnogorskog dnevnika Pobjede, u srijedu oko 1 sat izjutra, tokom carinskog pregleda na Graničnom prelazu Dobrakovo, u autobusu srpskih registarskih tablica pronađen je paket sa 100 lažnih policijskih iskaznica međunarodnog policijskog udruženja IPA (International Police Association).

Graničnim policajcima je bilo sumnjivo da Međunarodna policijska asocijacija, najveća dobrovoljna policijska organizacija na svijetu, ilegalno distribuira značke organizacije iz Srbije u Crnu Goru. Da sve bude sumnjivije, na IPA iskaznicama koje su zaplijenjene, na policijskom bedžu, izgraviran je natpis „RUSIAN SECTION”.

Pošiljka je odmah zaplijenjena i obaviještena crnogorska policija.

Ispitujući vozača autobusa, crnogorski policajci saznali su da mu je paket, neposredno prije polaska, uručio srednjovječni gospodin koji je pokazao svoju ličnu kartu i, uz molbu i sitnu finansijsku nadoknadu, zamolio da omanji paket „koji sadrži neku porodičnu dokumentaciju” prenese do Podgorice.

Čitaj još:   OVE NOĆI SLAVI KOŠEVO: FK Sarajevo novi prvak Bosne i Hercegovine... (video)

Kako je to uobičajeno, pošiljalac paketa je ostavio mogućnost da se kontaktira osoba koja u Podgorici treba da preuzme pošiljku.

Na listiću je bio zapisan broj telefona, kao i ime i prezime čovjeka koji će paket sačekati na Autobuskoj stanici u Podgorici.

Ispostavilo se da je riječ o ličnosti koju poznaje i šira crnogorska javnost Borivoje Đukić, nekadašnji počasni konzul Rusije u Crnoj Gori.

Đukić je u fokus pažnje dospio kada je Pobjeda raskrinkala njegovo nezakonito učešće, kao ruskog diplomate, u osnivanju Prave Crne Gore Marka Milačića, političara koji bezrezervno podržava politiku zvanične Moskve…

Milačić se „proslavio” ritualnim paljenjem Nato zastave u Podgorici, ali, premda se ponekad ističe ne baš uravnoteženim politikim stavovima i ponašanjem, redovno je pozivan u Beograd na skupove koje organizuje zvanična Moskva ili zvanični Beograd.

Upravo je konzul Đukić svojevremeno bio izuzetno aktivan u logističkoj pomoći Milačićevoj maloj, vanparlamentarnoj, stranci Prava Črna Gora. Nakon što je Vlada Crne Gore Đukiću, zbog kršenja Bečke konvencije, povukla saglasnost da obavlja djelatnost, Đukić se jedno vrijeme nije eksponirao u javnosti…

Čitaj još:   ZOVU JE ''KRALJICA HLADNOKRVNOSTI'': Voditeljki u programu uživo ZVONIO TELEFON (video)

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more