IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U Srbiji ukupno 57 pozitivnih na COVID19: EPIDEMIOLOZI PADAJU S NOGU… (foto i video)

U Srbiji do 18 časova 16. marta 2020. godine registrovano ukupno 57 potvrđenih slučajeva COVID 19, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 316 osoba…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 16. 03. 2020… 19: 26… U Srbiji ukupno 57 pozitivnih na COVID19: EPIDEMIOLOZI PADAJU S NOGU…(foto i video

Od poslednjeg izvještaja do 18 časova, 16. marta 2020. godine testirani su uzorci 15 osoba od kojih su 2 pozitiva i 13 negativnih na novi korona virus.

Ukupno u Srbiji sa današnjim danom imamo 57 pozitivnih pacijenata, od ovog broja hospitalizovano je 29 osoba i to 17 na Infektivnok klinici u Beogradu, 5 u KC Niš, 2 KC Kragujevcu, 4 na Infektivnoj klinici KC Vojvodine i 1 se nalazi na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Pnačevu.

Samo dva pacijenta su na respiratoru  i oba su u KC Vojvodina, ostali su stabilno, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.  

“Ključ svega je da suzbijemo lanac infekcije, odnosno brzinu prenosa virusa. Nemamo potrebu za brigom što se tiče testova, imamo ih dovoljno”, rekao je on.

Čitaj još:   Švedske"liberalne"strategije borbe protiv koronavirusa... (foto)

On je kazao da je bolest opasna jer se proširila već za mesec dana, te da je posebno teška za one koji već imaju zdravstvene tegobe.

“Društvene mreže vape od poziva italijanskih ljekara koji mole građane da ostanu kod kuće i ne šire virus. To je ključ cijele naše priče. Zdravi ljudi treba da idu i da rade, država ne smije da stane. Ali da vode računa da ne idu u kafiće i kafane, da ne idu da se druže mjesec dana”, rekao je on i pozvao ljude koji imaju simptome gripa da ne rade, već da sjede kod kuće.

Gojković je ponovio da je cilj da se ne zaraze stari ljudi, jer će bolnice biti prepune starih ljudi.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more