IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEČUVENO: Bračnom paru ODUZETO DIJETE, razlog sumanut- Reagovala premijerka!

Centar za socijalni rad u Subotici dijete je oduzeo Beograđaninu Borisavu Saviću (48) i njegovoj supruzi Biljani (52). Djevojčica od tri godine kod njih je bila od oktobra prošle godine, a zvanično rješenje o usvajanju su, kako tvrde dobili sredinom maja ove godine. Savići tvrde da se sve dešava zbog greške radnika u Centru. oduzeo je usvojeno trogodišnje dete bračnom paru Savić iz Beograda, navodno, jer supruga ima više godina od dozvoljene granice, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obavjestilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog indicija koje ukazuju na mogućnost izvršenja krivičnog djela u ovom slučaju.

– Nadležni sektor za ravnopravnost polova, naložio je preduzimanje mjera iz svoje nadležnosti u cilju otklanjanja nepravilnosti u stručnom radu u Centru za socijalni rad Subotice u postupku usvojenja maloletnog djeteta i obavešten je MUP za dalje reagovanje i ispitivanje. S obzirom na postojanje indicije koje ukazuju na mogućnost izvršenja krivičnog djela u konkretnom slučaju, resorno ministarstvo je u vezi sa konkretnim slučajem obavjestilo Ministarstvo unutrašnjih poslova – navode izvori iz Ministarstva.

– Počeću od kraja, danas sam Centru za socijalni rad grada Subotice, morao da vratim moju tek usvojenu kćerku zbog proceduralne greške koju su napravili radnici centra. Naime, u Zakonu o usvajanju stoji da maksimalna starosna granica između usvojitelja i usvojenika ne smije da pređe 45 godina. Supruga se u tu granicu ne uklapa, dok su moje godine ok. Tumačenje centra je bilo da je to dovoljno i da ne mora da se ide na odobrenje ministra, koje se u tim slučajevima daje. Tako da je L. u našu kuću došla u oktobru mjesecu na period prilagođavanja – napisao je Savić na Tviteru.

Čitaj još:   SUMNJE POJAČANE: Je li Zdravko Krivokapić pozitivan na koronavirus, nije ga bilo na Božićnoj liturgiji Crkve Srbije... (foto)

Za tih 6 mjeseci, kako dalje navodi Savić, oni su uspjeli da formiraju porodicu.

– Nije bilo lako, ali smo uspjeli. Konačno usvojenje je realizovano 15. maja i mi smo postali zakoniti roditelji. Poslije čina usvojenja ministarstvo provjerava predmet i uočava ove proceduralne greške i nalaže da se predmet ispita. Mi o tome ne znamo ništa, da bi nas juče pozvali iz Centra i rekli da su dobili nalog da dođu po dijete i da imaju rješenje o tome čudeći se kako to nama nije dostavljeno. Danas smo cio dan pregovarali i nija kraju propustili pod pritiscima jer nismo željeli da nam policija otima dete – napisao je on i dodao da se ovo neće ovako završiti:

– Naš advokat smatra da je to rješenje nezakonito jer usvajanje može da se poništi jedino tužbom, a ne nekim rješenjem, a još veći problem je što mi naš primjerak nismo dobili. Ko vodi računa o interesu djeteta ako se ono posle 8 mjeseci odvaja od nas i vraća u hraniteljsku porodicu, sa realnom opasnošću da se nama ne vrati nikad. Sve zbog toga što neko nije uradio svoj posao kako treba i zatražio potpis ministra kada je trebalo. Ovo se neće završiti ovako.

Čitaj još:   POTPUNI I TOTALNI HAOS U RUSIJI: Ljudi bježe glavom bez obzira, za bijeg plaćaju prava bogatstva, na granici odbacuju i vozila... (foto, video)

Na njegov tvit reagovala je premijerka Srbije, Ana Brnabić, koja je tražila da je Savić kontaktira povodom ovog problema.

izvor: alo.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more