IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Policiju gađali kamenicama, bačen suzavac, privedeno više osoba… (foto + video)

Policija je bacila suzavac nakon što su oko 20 sati okupili i prema njima su i bacili više tvrdih predmeta…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, četvrtak 25. 06. 2020… 00: 23… PODGORICA: Policiju gađali kamenicama, bačen suzavac, privedeno više osoba… (foto + video)

Ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorca večeras je došlo do nereda i sukoba sa policijom zbog čega je privedeno 18 osoba među kojima poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Okupljeni građani su večeras oko 22.30 sata policiju zasuli su i kamenicama, nakon čega je bačen suzavac. Samo dva sata ranije okupljeni građani ispred zgrade CB Podgorica su rastjerani suzavcem jer su se oglušili na poziv policije da se mirno raziđu.

“Večeras oko 20 časova ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica se bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupu i od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je okupljenima izdala više upozorenja i  naređenja da se raziđu…

Okupljeni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice.

Ovom prilikom je oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povrijeđen.

“Policija je primjenila zakonska ovlašećnja i upotrijebila suzavac i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena. U službene prostorije je i da privedeni su poslanici M.J. i M.Z. I građani L.M, M.V, O.D, E.Dž, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.Lj. U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata”, kazali su u Upravi policije.

Čitaj još:   PODGORICA Medojeviću i Kneževiću određen pritvor do dva mjeseca...

Ispred CB okupilo se više od 70 ljudi, među njima su poslanici Nebojša Medojević, Branko Radulović i Predrag Bulatović.

Medojević je kazao da su večeras građani došli na protest, te da nisu i ništa nezakonito uradili.

“Uhapšeni su poslanici što je direktno kršenje Ustava. Prisustvujete da uživo uvođenju vandrednog stanja, naša dužnost je da dižemo glas. Iz DF-a su naučili hapšenja, ova zgrada nam poznatija nego paralament. Pozivamo sve ljude da pruže otpor, jer mi smo Crna Gora”, rekao je Medojević.

Večeras se u Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama i Baru takođe redom se održavaju protesti zbog dešavanja u Budvi. Glavna parola okupljenih građana u svim gradovima gdje su se okupili građani je: “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora. Milo lopove!”

izvor CdM.me

Čitaj još:   UŽAS- DESETINE POVRIJEĐENIH: LančanI sudar 18 vozila u tunelu ispod planine Bolu, 250 km od Istanbula... (foto, video)
PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more