IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Koje zemlje se najbolje bore sa koronom, gdje je tu region ex yu prostora… (foto)

Zemlje u svijetu na sajtu Endcoronavirus.org označene su zelenom, bojama narandžastom ili crvenom u odnosu na to kako se koronavirusom i kakva je situacija u njima trenutno…

SARAJEVO: Regija,Zanimljivosti,Putovanja,vijesti, petak…17: 07.2020…11: 00 Koje zemlje se najbolje bore sa koronom, gdje je tu region ex yu prostora… (foto)

Situacija sa koronavirusom u čitavom svijetu je kompleksna, ali nije svuda i komplikovana. Neke zemlje zauzdavaju virus bolje od drugih i one se nalaze u zelenoj zoni, dok neke druge po svemu sudeći polako gube bitku sa virusom.

Recimo da je Crna Gora, sa aktivnih 1.582 slučajeva, je među zemljama koje hitno moraju da reaguju i pokušaju da zaustave sumanuto širenje epidemije.

Zemlje u svijetu na sajtu označene su zelenom, narandžastom ili crvenom bojom u odnosu na to kako se bore sa koronavirusom i kakva je situacija u njima trenutno.

U zelenoj zoni od zemalja u našoj okolini nalazi se Slovenija, dok je ostatak regiona svrstan u crvenu zonu, odnosno grupu zemalja koje bi trebalo da hitno preduzmu mjere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

Čitaj još:   ZARAŽENI KRUZER: Prve žrtve, dvije osobe umrle, 30 je kritičnih, detalj koji najviše brine! (foto i video)

Zelene zone su one koje takođe treba zaštititi i održati relativno stabilnu situaciju.

Na grafikonu koji prati situaciju u Crnoj Gori se vidi stabilizacija situacije u kojoj je Crna Gora sebe proglasila prvom “corona free” državom u Evropi, ali i porast broja slučajeva koji je uslijedio.

Broj aktivno oboljelih u Crnoj Gori trenutno je 1.582, dok je broj aktivnih u odnosu na 100 hiljada stanovnika 251.

U čitavom svijetu bilježe se skokovi, iako nema potpune saglasnosti da li riječ o drugom piku prvog talasa ili je već nastupio drugi talas koji se očekivao na jesen.

Porast broja slučajeva vidi se i u Srbiji, Albaniji, ali i Hrvatskoj koja je takođe bilježila stabilniji period u kojem čak po nekoliko dana a da su za redom zvanično nije bilo novooboljelih. Skok bilježe prvo i Sjeverna Makedonija i Bugarska.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more