IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GUŽVE u Sarajevu i u Novom Pazaru za testiranje zbog putovanja, pogotovo u Crnu Goru… (foto i video)

Crna Gora je otvarila granice s Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Srbijom i Sjevernom Makedonijom, za ulazak u Crnu Goru najverovatnije potreban je negativan PCR test ili serološki test…

NOVI PAZAR: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 29:08. 2020…09: 58 … Gužve u Sarajevu I u Novom Pazaru za testiranje zbog putovanja, pogotovo u Crnu Goru… (foto i video)

Bosna i Hercegovina se, uz Albaniju i Kosovo, nalazi na listi zemalja čiji građani mogu ući u Crnu Goru samo ako dostave negativan laboratorijski test na koronavirus. Inspektorka Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore Karmela Mujičić kazala je da Institut za javno zdravlje Crne Goe priznaje negativan PCR test, ELISA serološki ili ECLIA test koji moraju biti urađeni u akreditovanoj laboratoriji.

Serološko ili PCR testiranje može se obaviti na lični zahtev građana, recimo zbog putovanja, ali se u tom slučaju plaća. Cijena serološkog testa je u Bosni i Hercegovini između 25 i 70 KM dok je u Srbiji cijena 1.200 dinara, a za PCR testa 6.000 dinara.

Čitaj još:   Novi biseri Nede Ukraden: Eh, taj Beograd na vodi... (foto)

Kako je navedeno na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Srbiji, građani od 1. juna mogu obaviti serološko testiranje na lični zahtjev na prisustvo IGM i IGG antitela na koronavirus.

Građani testiranje mogu da obave u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje kako u BiH tako i u Srbiji, kao i u studentskim poliklinikama…

Serološko testiranje može se obaviti i u privatnim laboratorijama.

Od 20 maja ove godine moguće je obaviti RT- PCR testiranje a i na prisustvo SARS- CoV2 na lični zahtjev građana…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more