IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović: Svako nasilje ugrožava pobjedu i smjenu režima… (foto i video)

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović pozvao je građane da pobjedu opozicije slave u svojim domovima, i poručio da građanska Crna Gora nema alternativu i da je neophodno sačuvati mir, međunacionalni i međuvjerski sklad…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak 01: 00.2020. 11, 38… Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović: Svako nasilje ugrožava pobjedu i smjenu režima… (foto i video)

DRITAN ABAZOVIĆ: Sarajevski student o kojem će ovisiti vlast u Crnoj Gori se oglasio: “Trideset godina smo čekali na ovo”

– Nisu nam potrebne nikakve tenzije, ostanite kućama, svako nasilje ugrožava pobjedu i smjenu režima – naveo je Abazović na svojoj Facebook stranici.

Kako je kazao, svaki vid nasilja ili provokacija sa bilo čije strane, baca sjenku na izbornu pobjedu u kojoj su poraženi korupcija i organizovani kriminal.

– Zato vas molim da se suzdržite od toga i slavite u svojim domovima na dostojanstven način – poručio je Abazović.

On je istakao da je, kao nikada do sada, potrebno sačuvati mir, međunacionalni i međuvjerski sklad, kao i građansko biće Crne Gore.

Čitaj još:   DRITAN Abazović bit će saslušan 9. januara: U podgoričkom Osnovnom tužilaštvu- o SAZNANJIMA U SLUČAJU "TUNEL"... (foto)

– Ne dozvolite da svojom neodgovornošću ili preko ubačenih pojedinaca ugrozimo historijsku pobjedu. Ovo je zemlja svih nas, i zato čuvajmo jedni druge. Građanska Crna Gora nema alternativu – poručio je Abazović.

Jezičak na vagi za formiranje vlasti je i između Demokratske partije socijalista (DPS) Mile Đukanovića i njihovih tradicionalnih partnera sa jedne, te prosrpskih stranaka sa druge strane bit će Ujedinjena reformska akcija (URA) i njen predsjednik, 35- godišnji Dritan Abazović.

Abazović je široj javnosti relativno nepoznato ime. Na čelu URA-e je od aprila 2017. godine, a u Crnoj Gori se istaknuo po kritičkom odnosu prema vlasti Mila Đukanovića, iako nije štedio ni prosrpsku opoziciju.

Abazović je etnički Albanac iz Ulcinja, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na odsjeku Politologije, gdje je bio i student generacije, te dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu.

Magistrirao je 2008. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore na smjeru Međunarodni odnosi. Doktorirao je 2019. god na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 21. avgust 2023. godine

Izvor: Mondo

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more