IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA SARAJEVO: DANAS NA PROTESTE ZBOG BOŠNJAKA U CRNOJ GORI, Braćo niste sami! (foto)

Organizatori kolone su najvili danas polazak sa Bentbaši u 14 sati…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 04: 09. 2020. 10: 58… BRAVO ZA SARAJEVO: DANAS NA PROTESTE ZBOG BOŠNJAKA U CRNOJ GORI, Braćo niste sami! (foto)

Sarajevom će danas prodefilovati protestna kolona vozila koja će biti formirana u znak podrške Bošnjacima Crne Gore koji su stalna meta verbalnih i fizičkih napada u jeku postizbornih dešavanja u susjednoj zemlji.

Organizatori kolone su organizacije “Bošnjački pokret” i “Narodni front”, polazak je planiran na Bentbaši u 14 sati, a kolona će se kretati glavnim gradom BiH glavnom saobraćajnicom sve do Ilidže.

– Pozivam sve građane Sarajeva da se učešćem u koloni vozila i da se pridruže podršci Bošnjacima u Crnoj Gori. Moramo biti svi svjesni činjenice da se Bošnjaci u Crnoj Gori suočavaju sa svim agresivnom velikosrpskom- četničkom politikom u okrilju politike Srpske pravoslavne crkve i režima Vučića iz Beograda, rekao je Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta, javljaju ptintani mediji u regionu.

Sejfudin Tokić je dodao da je to ista politika koja je planirala i provela je genocid nad Bošnjacima od 1992. do 1995. te agresiju na RBiH uz udruženi zločinački poduhvat opsade grada Sarajeva.

Događaj nosi naziv “Braćo, nijeste sami”…

izvor iBalkan.net / agencije

Čitaj još:   Jakov MILATOVIĆ OBMANUO JAVNOST: Predsjednik CG zamrznuo partijske funkcije, ali uredno prisustvuje stranačkim sastancima... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more