IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA ”KABADAHIJA”: Zbog pištolja se provjerava kompletna imovina prosrpskog političara u CRNOJ GORI

Zbog sumnje da nije prijavio tačnu imovinu, Agencija za sprečavanje korupcije ispituje da li je bivši poslanik i jedan od lidera Nove srpske demokratije prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Andrija Mandić nedavno je, prema saznanjima podgoričke “Pobjede”, priznao da je vlasnik pištolja koji je prošlog mjeseca pronađen u kafanskoj tuči u kojoj je akter bio njegov sinovac Danilo Mandić.

U imovinskom kartonu za 2020. godinu, koji je Mandić dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, nema podataka o tome da je funkcioner DF-a vlasnik pištolja za koji je u policiji tvrdio da je njegov. Iz ASK kažu da će zbog toga njegov imovinski karton biti predmet provjere. ”Agencija za sprečavanje korupcije je, nakon informacije koju ste iznijeli, pokrenula postupak utvrđivanja tačnosti i potpunosti podataka navedenih u Izvještaju o prihodima i imovini javnog funkcionera Andrije Mandića za 2019, nakon čega će donijeti odluku”, kazali su za “Pobjedu” iz Agencije za sprečavanje korupcije.

Čitaj još:   ZNA LI DRITAN S KIM ĆE DIJELITI VLAST: Od žrtava agresije, do saveznika…

U Zakonu o sprečavanju korupcije navedeno je da je javni funkcioner obavezan da da tačne i potpune podatke o prihodima koje stekne vršenjem djelatnosti. Ukoliko to ne učini, prema istom zakonu, funkcioner će biti kažnjen novčano od 500 eura do 2.000 eura.

izvor: Portal Analitika-SB 

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more