IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi crni rekord: U Češkoj 4.500 novozaraženih od koronavirusa… (foto i video)

U Češkoj živi 10,7 miliona stanovnika sada je ukupno od početka pandemije koronavirus potvrđen u 90.022 slučaja, a preminulo je 794 ljudi…

PRAG:Svijet, recepti, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…07.10.2020…09 :45… Novi crni rekord: U Češkoj 4.500 novozaraženih od koronavirusa… (foto i video)

U Češkoj je zabilježen novi crni rekord novozaraženih koronavirusom kada je jučerašnjim testovima otkriveno 4.457 pozitivnih slučajeva, što je za 700 više nego prema statistikama Ministarstva zdravlja za ponedjeljak.

Danas u Češkoj koja ima 10,7 miliona stanovnika sada je ukupno od početka pandemije koronavirus potvrđen u 90.022 slučaja, a preminulo je 794 ljudi.

Od 40.440 aktivnih slučajeva u bolnicama je prema nepotpunim podacima do utorka poslije podne bilo je zbog kovid-19 1.387 pacijenata, od toga u teškom stanju koje iziskuje intenzivnu njegu ili respirator njih 326.

Češku vladu i novog ministra zdravlja Romana Primulu brine to naglo povećavanje broja hospitalizovanih pacijenata teškom stanju posebno od sredine septembra, više od naglog broja zaraženih koji uglavnom imaju samo blage simptome ili su bez simptoma.

Broj hospitalizovanih Čeha porastao je za posljednjih nedjelju dana za dve trećine, a broj pacijenata koji su u teškom stanju za tri četvrtine na 326, dok se broj preminulih povećao za četvrtinu od početka prošle nedjelje.

Čitaj još:   TUGA: Umro 22- godišnji fudbaler od korona virusa ... (foto)

Ministar zdravlja Primula u petak će predstaviti razne varijante mogućeg daljeg dugoročnijeg pooštravanja mjera kako bi se epidemija vratila pod kontrolu.

Ministar je sinoć za privatnu TV Nova saopštio da će neke dalje pooštrene mjere koje nije precizirao stupiti na snagu već sljedećeg ponedjeljka.

Češka je po broju novozaraženih u posljednjih 14 dana druga najgora u Evropi poslije Španije, a najnovije je na spisak rizičnih zemalja, crvenih na evropskom kovid-19 semaforu Češku stavila i Rumunija…

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more