IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pao prvi snijeg u BiH: Objeljela Romanija… (foto i video)

Na Romaniji je u noći između ponedeljka i utorka u BiH pao prvi snijeg i to u ovoj sezoni…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti,utorak…13. 10…10:34… Pao prvi snijeg u BiH: Objeljela Romanija… (foto i video) 

Visina sniježnog pokrivača u Istočnom Drvaru je četiri centimetra, a dok je na Romaniji jedan centimetar a s tim što je u višim planinskim predjelima je nešto veća.

Iz opštine Istočni Drvar za Srnu su rekli da su svi putni pravci na području te opštine prohodni.

Problema u saobraćaja nema ni na području Sarajevsko- romanijske i Gornjodrinske regije, rekao je tehnički direktor Romanijaputeva…

Dio magistralnih i regionalnih puteva na području Romanije, Han Pijeska i Јahorine očišćen je tokom noći i posut abrazivnim materijalom, prije nego što se temperatura spustila ispod nule, naveo je direktor zimske službe na Romaniji…

Na Sokocu je jutros u 8:00 izmereno nula stepeni Celzijusovih, a da je u protekla 24 časa palo je 42,6 litara vodenog taloga, kiše i snijega koji se istopio, po metru kvadratnom, što se ređe dešava na ovom području, rekli su u Meteorološkoj stanici na Sokocu.

Prošle godine prvi sneg u BiH pao je 3. oktobra.

Čitaj još:   ZNA LI DRITAN S KIM ĆE DIJELITI VLAST: Od žrtava agresije, do saveznika…

Po izvještajima naših dopisnika koji kaže da je snijeg, koji je u ponedeljak popodne počeo da pada na Vlašiću nastavio i u večernjim časovima da pada , pa je ta planina dobila prvi ovosezonski beli pokrivač.

Biometeorološka prognoza

utorak, 13.10.2020. godine

Pogoršanje praćeno padavinama, nepovoljno će djelovati prvo i na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i nebik se trebalo niti izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura, osjet hladnoće će se pojačati. U poslijepodnevnim će se satima, opšta slika će se djelimično poboljšati, pod uticajem stabilnijeg vremena.  

Stanje na putevima

Na dionicama u višim planinskim predjelima ovoga jutra mogući su nailasci na zasniježen kolovoz. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Osim na Vlašiću, i na drugim planinama, gdee je tokom dana padala i kiša, u večernjim časovima prešla je u snijeg, tako da su se zabijeleli i Јahorina, Kupres, Bjelašnica, Igman.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   Vic dana Japanci napravili robot za seks...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more