IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nastavlja se HAJKA SRPSKIH MEDIJA: CRNOGORCE sele u SAHARU a Baba Vangu zovu u pomoć da OBORE ĐUKANOVICA

Milo Đukanović svakodnevno je na meti brojnih medija iz Srbije, koji spinuju javnost raznim lažnim vijestima, svakodnevnim anketama sa nekorektnim pitanjima, a u posljednje vrijeme u pomoć dozivaju i proročanstva u želji da crnogorski predsjednik, kako kažu “konačno padne”. Tako se nastavlja hajka na crnogorskog predsjednika, uz stalne ograde zvaničnika iz srpske vlasti koji tvrde da se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, pišu Dnevne novine.

Podsjetimo i ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić nedavno je izjavio da crnogorski predsjednik Milo Đukanović nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji i navodnoj velikosrpskoj državnoj politici, optužujući Beograd da se miješao u unutrašnje stvari te države.

“Ko to prijeti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori”, rekao je Dačić.

Srpski ministar, očigledno, ne smatra da je miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore stalno insistiranje medija iz Srbije, na smjeni Mila Đukanovića, i to na način kao da se radi o srpskom a ne crnogorskom predsjedniku.

Tako portal ALO! ispod svakog teksta o crnogorskom predsjedniku, a svi su sa negativnom konotacijom i obiljem lažnih vijesti, postavlja i anketu o Milu Đukanoviću. Tako se pitanja smjenjuju iz dana u dan. Jedno od njih je i “Da li će Đukanović odgovarati pred zakonom?” Sljedeće je “Da li će Milo pasti?”, a onda “Da li bi Milo Đukanović u Sahari želio da se bavi politikom?”

Ovaj portal je čak i nakon ubjedljive pobjede Đukanovića na predsjedničkim izborima za svoje čitaoce imao dva pitanja i to “Verujete li da će Milo Đukanović biti doživotni predsjednik Crne Gore?” i “Da li će Milo ostati predsednik Crne Gore?” “Najblaže” pitanje je bilo “Šta mislite o Đukanoviću i Crnogorcima u Srbiji?”

Čitaj još:   PODGORICA: Predstavnici političkih partija podnijeli više krivičnih prijava protiv Zdravka Krivokapića i ministara u njegovoj Vladi... (foto, video)

Ovakvih primjera ima dosta, a cilj tekstova je, očigledno, podizanje tenzija u Crnoj Gori. Tako propratni tekst za anketu u kojoj je pitanje građanima Srbije “Da li će Milo pasti?” pokazuje koliko je tim medijima važno da tenzije u susjednoj državi budu podignute.

“Na održanim parlamenarnim izborima opozicione koalicije “Za Budućnost Crne Gore” “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija” osvojile su većinu. Zbog takvih rezultata na izborima, među Milovim saveznicima zavladala je panika, jer je Đukanović izgubio podršku naroda, a građani Crne Gore već nedjeljama žive u neizvjesnosti” piše ALO!.

I tu nije kraj. Ovaj medij sada tumači i “ostavštinu” bugarske proročice Vangelije Dimitrove, poznatije kao Baba Vanga, i tvrdi da je predvidjela iseljavanje Crnogoraca u Saharu.

“Godine 2022. zahuktaće se pravi rat. Jedan vođa iz Azije biće svrgnut, a zbog bombardovanja njegove domovine, Evropi će odgovoriti nuklearnim napadom. Najstariji kontinent biće proliven krvlju. Zbog bombi ljudi će dobijati rakove na koži, razne tumore i otvorene rane, a do 2026. Crnogorci i još neki narodi sa našeg kontinenta biće iseljeni u Saharu, govorila je najpoznatija balkanska proročica Vanga iz Bugarske”, piše ovaj list, ne komentarišući da je i baba Vanga, ako j e tekst autentičan u šta treba sumnjati, i tada, za razliku od ALO!, Crnogorce nazivala narodom.

Sasvim je izvjesno da će nakon takvih tekstova i u narednom periodu predsjednik Crne Gore biti i dalje na udaru portala i štampe u Srbiji, i da će zvaničnici “prati ruke” i tvrditi da se ne miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore. Sigurno je i da će se Đukanović odbraniti od takvih napada, ali nema odgovora na pitanje koga će ti mediji napadati kada on ne bude predsjednik? Crnu Goru?

Čitaj još:   CRNA GORA: Počelo objavljivane imena u izolaciji članova kriminalnih klanova... (foto)

Šta je Milo platio?

Jasno je da crnogorski predsjednik podiže čitanost portala u Srbiji i da zbog toga oni svakodnevno objavljuju informacije o njemu.

Da se, najčešće, radi o lažnim vijestima govori upravo naslov teksta o bugarskoj proročici. ALO je dao naslov “Milo Đukanović platio da sazna strogo čuvane tajne proročanstva baba Vange: Crnogorci će biti prognani u Saharu!”, ali nigdje u tekstu ne piše da je Đukanović bilo šta platio niti da njega ima u proročanstvima.

Klasična lažna vijest.

Mili Prelević

izvor: dnevne novine

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more