IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZMIR: Spašena trogodišnja Elif Perincek do sad stradalo 114 osoba… (foto i video)

Uslijed posljedica zemljotresa jačine 6,6 stepeni koji je prošle sedmice pogodio Egejsku oblast u Turskoj, poginulo je 114 osoba, saopštila je u srijedu ujutru Uprava za vanredne situacije (AFAD)...

IZMIR: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivost, vijesti, srijeda…04. 11.20 20…09: 25… IZMIR: Spašena trogodišnja Elif Perincek do sad stradalo 114 osoba… (foto i video)

Spasilačke ekipe su završile aktivnosti pregledanja urušenih zgrada koji se desio u snažnom zemljotresu iz prošle sedmice pogodio turski grad Izmir i susjedne regije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Završene su sve aktivnosti potrage i spašavanja nakon zemljotresa u Izmiru. Zahvalni smo svim pojedincima koji su učestvovali u tome. Mi nastavljamo predano raditi na drugim aktivnostima saniranja i svih posljedica zemljotresa“, saopćio je na Twitteru šef Uprave za vanredne situacije (AFAD) Mehmet Gulluoglu.

Iz AFAD-a je jutros saopćeno da je uslijed posljedica zemljotresa u turskoj egejskoj regiji poginulo 114 osoba, a povrijeđeno više od hiljadu ljudi. Na bolničnom liječenju je zadržano 137 povrijeđenih.

Čitaj još:   NA POTEZU DRITAN: Hoće li ratni zločinac Ratko Mladić dobiti ulicu u BERANE... (foto)

Zemljotres jačine 6,6 stepeni po Richteru u petak je pogodio Izmir i susjedne regije, a i nakon toga je u toj regiji registrirano 1.621 podrhtavanje tla, od toga su 44 jača od četiri stepena po Richteru.

U saopštenju AFAD-a navodi se kako je povrijeđeno više od 1.000 osoba, od toga ih je 898 otpušteno na kućno liječenje, dok je 137 i dalje u bolnici.

Aktivnosti potrage i spašavanja ispod ruševina u Izmiru i dalje traju. Ministar okoliša i urbanizma Murat Kurum u ponedjeljak on je kazao kako je broj značajno oštećenih i uništenih zgrada 58.

Spasilačke ekipe su ispod ruševina spasile više od 105 osoba, među njima su i trogodišnja Elif Perincek koja je iz ruševina izvučena nakon 65 sati te prije toga četverogodišnja Ayda Gezgin koja je pod ruševinama bila 91 sat…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more