IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDOJEVIĆ: Vlada Zdravka Krivokapića će šminkati mrtvaca… (foto)

Za Vladu Zdravka Krivokapića možda glasa i DPS, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, petak, 06.11… 20: 25… MEDOJEVIĆ: Vlada Zdravka Krivokapića će šminkati mrtvaca… (foto)

“Prilikom dosadašnjeg rada opredijelili smo se da prvi korak sve i bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru”, predstavio je mandatar prioritet svoje Vlade. Osim samog nedostatka ljudskog integriteta i elementarnog vaspitanja i konstatnog ne držanja date riječi, mandatar je sa svojim kratkim vidom pokazao i zaprepašćujuce nepoznavanje suštine problema u kojoj se nalazi Crna Gora i njeni građani”, kazao je Medojević.

Krivokapić, tvrdi on, nije u stanju čak ni da prepozna istorijsku važnost ovog trenutka i tranzicioni karakter Vlade.

“On ne shvata neophodnost temeljnih političkih reformi koje treba da naprave diskontinuitet sa preko 200 godina totalitarnih poredaka je u Crnoj Gori.  Zato njemu prioritet Vlade- racionalizacija. On očigledno, sa svojim “ekspertima” procijenio da sistem koji je razvijao Đukanović 30 godina, u suštini dobar, samo ga treba racionalizovati”, ovo navodi Medojević.

Prema njegovim riječima, Krivokapić je ovom rečenicom pokazao da nije reformista, da ne vjeruje u demokratiju i izbornu volju građana.

“To pokazuje i njegov odnos prema DPS čijih redova je više ministara nego iz DF. Njemu je DPS intimno bliži nego DF. Za ovu Vladu možda glasa i DPS.  Nema reformi. Nema lustracije. Nema otvaranja dosijea UDBE.  Nema revizija privatizacija. Nema hapšenja Mila Đukanovića i Aca Đukanovića. Nema zabrane rada zlikovačke organizacije DPS”, kazao je Medojević.

On ocjenjuje da je Krivokapić slab i kolebljiv lider. Ističe da se ovoj Vladi mora ograničiti rok.

Čitaj još:   ČEDO U TEŠKOM STANJU: SUPRUGA DETALJNO OBJASNILA kroz kakvu dramu prolazi... (foto)

“Jer iako je Krivokapić na sastanku odgovarajući na moje pitanje, rekao da je to prelazna Vlada koja će trajati od 200 dana do godinu, svojim djelovanjem je pokazao da mu se ne može vjerovati. Sasvim sigurno da će i taj period bez reformi i radikalnih rezova još više pogoršati stanje bolesti društva i da će zemlju i građane dovesti do teške krize”, kazao je Medojević.

Kako je dodao, teokratski karakter Vlade je čini ekstremno konzervativnom i ne spremnom na promjene.

“O ključnim odlukama odlučivaće vrh Crkve, bez ozbira što oni o tim stvarima ne znaju ništa. Zato će se kao glavni politički tok ove Vlade definisati stanje statusa qwo. Čekaćemo da se bolest sama izliječi. Krivokapić to ne zna, ali procesi su neminovni i reforme će se morati desiti, ko posledica kraha sistema. Džaba ga ova Vlada racionalizuje. Sistem je bolestan i doživjeće krah. Iz najave premijera zaključujem da će ova Vlada šminkati mrtvaca. Cijenu će opet platiti građani” za sam kraj zaključio je Medojević. (S.Đ.)

Čitaj još:   KAKO DA ZAOBIĐETE, TOKSINE U HRANI: Savjeti VRIJEDNI bogatstva... (foto)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more