IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO: Vlada CRNE GORE se bira na online sjednici 24. novembra… (foto)

Na današjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skuožpštine dogovoreno je da se 24. novembra održi online sjednica na kojoj će se birati Vlada. Kao što je CdM danas javio o povjerenju vladi poslanici koji su zaraženi koronavirusom glasaće online.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je istakao da je Kolegijum došao do jedinstvenih zaključaka svih šefova poslaničkih grupa.

“Formirali smo Radnu grupu koja će donkraja nedjelje utvrditi predlog odluke o dopunama Poslovnika zbog uslova pandemije korinavorusa. U sljedeći utorak na Kolegijumu utvrdićemo finalnu verziju te odluke i odmah nakon toga sazvaću sjednicu Skupstine za 23. novembar na Cetinju sa tačkom o predlogu odluke o dopuni Poslovnika. U Podgorici 24. novembra biće sjednica za izbor vlade. Od mandatara da se zatraži da najkasnije tri dana prije održavanje sjednice dostavi predlog sastava i programe vlade da poslanici imaju dovoljno vremena, da se pripreme za sjednicu”, kazao je Bečić novinarima.

On je rekao da se povećava se broj poslanika zaraženih koronavirusom, a nakon razmjene argumenata, zajednički smo zaključili da je naejfikasnije da stvorimo formalne pretpostavke, da Radna grupa do kraja nedjelje pripremi dopunuPoslovnika, pa nakon tiga moramo imati dvije sjednice jednu na Cetinju i jednu u Podgorici”, naveo je on.

Čitaj još:   Zanimljiv slučaj ili NOĆNA MORA: Srbija i Crna Gora nemaju gdje da igraju- OVO JE RAZLOG... (foto)

I poručio da sve ovo rade da bi Crna Gora dobila novu vladu.

“Dogovoren datum sjednice 24. novembar. Donijeće se odluka da bolesni poslanici glasaju online, biće to izmjena Poslavnika. Ova odluka o online glasanju važice do 31.decembra”, rekao je novinarima nakon sjednice Kolegijuma poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

Prema njegovim riječima do 24. novmbra održaće se sjednice strnačkih organa DF-a.

“Andrija Mandić održava konsultacije sa članovima Glavnog odbora, a konačnu odluku će donijeti Predsjedništvo DF-a. Ovo za online glasanje urađjeno kao privremeno rješenje a onda će Radna grupa na tome raditi dalje”, pojasnio je Radunović.

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Danijel Živković je kazao da neće opstruirati rad parlamenta posebon jer je dio kolega zaražen koronom.

“Planirali smo da se formira Radna grupa koja će pripremiti izmjenu Poslovnika u potpunosti. DPS neće opstruirati ovaj rad jer se i radi o vanrednoj situaciji. Kroz izmjene Poslovnika omogućićemo online glasanje”, naglasio je Živković. (M.Dušević)

izvor: CdM.me

Čitaj još:   Evropa o ''KRVAVOJ VOTKI'': Ovako će Rusi nastaviti da se bogate preko Balkana... (foto)
SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

NUDIMO VAM REŠENJE: Kako da se rashladite ako i nemate klimu…

NUDIMO NEKE Od savjeta kako da  preživite pakleno ili džehemensko Read more