IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Na Aerodromu Istanbul: Zabilježeno najviše letova u Evropi… (foto i video)

Na Aerodromu Istanbul 1. decembra su obavljena 423 leta, 2. decembra 498, narednog dana 483 i potom 570 letova…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 07.12.2020… 19: 51… Na Aerodromu Istanbul: Zabilježeno najviše letova u Evropi… (foto i video)

Aerodrom Istanbul između 28. novembra i 4. decembra zabilježio je najviše letova u Evropi, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Evropske organizacije za sigurnost zračnog prometa (EUROCONTROL), na Aerodromu Istanbul 1. decembra su obavljena 423 leta, 2. decembra 498, narednog dana 483 i potom 570 letova.

Također, na Aerodromu Istanbul je 28. novembra ostvaren 471 let, 29. novembra 542, i 30. novembra 496 letova, čime je ovaj aerodrom u pomenutom periodu zabilježio najveći broj letova u Evropi.

Aerodrom Istanbul je iza sebe ostavio vodeće evropske aerodrome poput Schiphola u Amsterdamu, Aerodroma Frankfurt, Heathrowa u Londonu i Aerodroma “Charles de Gaulle“ u Parizu.

Čitaj još:   GRAFITI S LIKOM RATNOG ZLOČINCA, RATKA MLADIĆA osvanuli na zgradama u Baru

Aerodrom Istanbul je u augustu ove godine postao prvi u svijetu koji je dobio međunarodni certifikat o zdravstvenoj akreditaciji.

U saopćenju uprave Aerodroma Istanbul navodi se da je glavni ili je i centralna vazdušna luka dobio još jedan međunarodni certifikat koji potvrđuje efikasnost zdravstvenih mjera koje je poduzeo uslijed same pandemije koronavirusa. Ovim certifikatom je još jednom potvrđeno da Aerodrom Istanbul spada u sami vrh aerodroma u svijetu koji redovno provode najefikasnije zdravstvene i higijenske mjere kako bi se putnici osjećali sigurnima.

Aerodrom Istanbul je svečano otvoren i s prvom fazom rada počeo je i to u oktobru 2018. godine i spada u red najvećih i najvažnijih aerodroma u svijetu…

izvor ibalkan.net / agencije aa

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more