IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN, HITA NA RABOTU: “ČISTI” CRNOGORSKI BEZBJEDNOSNI SEKTOR, nakon direktora policije odlazi i… (foto)

Ovu vijest Dritan Abazović je objavio na društvenim mrežama…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 10. 12. 2020…10: 51… DRITAN, HITA NA RABOTU: “ČISTI” CRNOGORSKI BEZBJEDNOSNI SEKTOR, nakon direktora policije odlazi i… (foto)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nastavio je sa smenama u bezbjednosnom sektoru, tako će poslije Veselina Veljovića, direktora Uprave policije Crne Gore, smenjen biti i Dejan Peruničić.

Dejan Peruničić do sad obavljao funkcijudirektora crnogorske obavještajne službe – Agnecije za nacionalnu bezbjednost…

“Upravo je završen sastanak i sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Dejanom Peruničićem, kome sam se zahvalio a i na dosadašnjem radu”, napisao je Dritan na svom Twitter-u i dodao: 

Uskoro imenovanje novog direktora te institucije“.

Podsjetimo, Dritan Abazović je juče najavio smjenu Veselina Veljovića, direktora crnogorske policije, isti dan kada je Veljović lično i objavio autorski tekst u podgoričkoj “Pobjedi”. 

Veljović podigao prašinu u javnosti juče tekstom gdje je on pričao o novoj vladi, ali i o navodnoj “srpskoj okupatorskoj čizmi zbog koje je Crna Gora stradala“.

Abazović se tim povodom nakon jučerašnjeg sastanka oglasio se i na svom Twitter-u i saopštio da Veljović neće više biti direktor crnogorske policije.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. april 2022. godine

“Dogovoreno da gospodin Veljović više neće biti direktor policije”, to je napisao istom prilikom Dritan Abazović

Direktor crnogorske Uprave policije je u svom tekstu naveo da se sa novom vlašću Crna Gora više nije “evropska i moderna” država, već je, kako kaže te ona “dotakla dno”.

On je istakao i kako su temeljne vrijednosti države a u opasnosti su od “velikosrpskog nacionalizma kao i Srpske crkve…

Veljović tvrdi da se veliča “sramna i izdajnička” Podgorička skupština koja je (1918), kada eto je “Crna Gora okupirana srpskim trupama, a zapaljene su i uništene na hiljade crnogorskih domova,ugašena ognjišta, da su na hiljade ubijenih crnogorskih građana, sprovedeni teror…”

“Žrtve i stradanja najbolja su slika koju je Crnoj Gori učinila ta ista srpska okupatorska čizma nakon Prvog svijetskog rata. Zašto ne reći da su Srbiji prevarama srpske diplomatije prisajedinili Vojvodinu koja nikada nije bila Srbija i nikada nije bila srpska, teritorijalno pripada Srbiji samo poslednjih stotinak godina. To su istorijski podaci”, napisao je Veljović i dodao:

Kao što je istorijska istina da je nakon Velikog rata srušen prvo mit o nepobedivoj srpskoj vojsci koja opstala zahvaljujući tom crnogorskom stradanju na Mojkovcu, bezglavim povlačenjem prvo i preko Albanije napustila vlastitu državu ostavljajući narod i civilne stradalnike“.

Izvor Mondo

Čitaj još:   PREOKRET U CRNOJ GORI: Krivokapić predložio ministre, DRITAN OTVARA ŠAMPANJAC...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more