IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLIČNE “Lavice”: Ubjedljivo nadigrale Švedsku 31: 25… (foto)

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Švedsku 31: 25, u utakmici drugog kola glavne runde Evropskog prvenstva u Danskoj…

HERNING (Danska): Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 13. 12. 2020 …18: 51… ODLIČNE “Lavice”: Ubjedljivo nadigrale Švedsku 31: 25… (foto)

Crna Gora je ostvarila drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Danskoj, prvu u glavnoj rundi– poslije sjajnog izdanja tokom svih 60 minuta, „lavice“ su u Herningu savladale Švedsku 31:25 (16:10).

Ovo je treća uzastopna pobjeda protiv Skandinavki na nekim je to i velikim takmičenjima, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prije dvije godine i šampionatu svijeta u Japanu prošle godine.

Od starta je sve bilo u znaku Jovanke Radičević i saigračica, koje su eto igrale odlično u odbrani, raspoložena je bila Marta Batinović, dok je a i napad bio raznovrsta i efikasan, u strijelce se upisalo čak veliki broj ili deset igračica, pa je ubjedljiva pobjeda bila logičan epilog.

Poslije pobjede protiv Švedske, tek se vidi kakva je šansa propuštena protiv Rusije, jer bi pobjeda u duelu protiv olimpijskog šampiona, dala našem državnom timu priliku da se u posljednjem kolu protiv Španije bori za plasman u polufinale.

Čitaj još:   KOMŠIĆ, Dodiku: "Mora se naviknuti na dokumente i da dolazi na posao..." (foto i video)

Švedska je dva puta imala minimalnu prednost (1: 0, 2: 1), Crna Gora poslije pet vezanih golova, povela 6:2 u 9. minutu. U 13. je bilo 10:4, nakon što je to i Mehmedović postigla svoj drugi gol, prednost je bila rekordnih i to je„plus velikih sedam“ (16:9) nakon što je mrežu Švedske u 28. minutu zatresla Despotović.

I u nastavku su naše djevojke održavale sigurnu prednost, a nakon četvrtog pogotka Ramusović, bilo je 23:15 u 42. minutu.

Jovanka Radičević je bila igračica utakmice sa 11 golova, Đurđina Jauković sjajna sa šest pogodaka, dok je Ema Ramusović četiri puta zatresla protivničku mrežu.

Posljednji protivnik na šampionatu u Danskoj biće Španija, duel je na programu u utorak.

CRNA GORA- ŠVEDSKA 31: 25 (16: 10)

Herning- „Jiske bank boksen”. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Lidacka, Lesjak (Poljska). Sedmerci: Crna Gora 5 (5), Švedska 3 (3). Isključenja: Crna Gora 6, Švedska 6 minuta.

Crna Gora: Babović (dvije odbrane), Nenezić, Batinović (pet odbrana), Radičević 11 (5), 6, Pletikosić, Mugoša 1, Džaferović 1,A.Klikovac, Ujkić, Ramusović 4, B. Klikovac 1, Mehmedović 2, Despotović 3, Grbić 1, kao i Vukčević 1.

Švedska: Iden (osam odbrana), Ride (četiri odbrana), Stremberg, Blom 8, Roberts 3, Petren, Lundstrem 1, Forsberg, Rask 2, Dano, Lagerkvist 1, Gulden 2 (2), Lindkvist, Hagman 3 (1), Torleifsdotir 5, Hanson.

Čitaj još:   OBIJELIO: Prvo u Hrvatskoj a pahulje se očekuju i diljem regiona...

Izvor ibalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more