IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U CENTRU NOVOG PAZARA: Dvadesetak naoružanih muškaraca zaposjeli gradilište Islamskog centra, policija…

Saobraćaj na ovom putu se usporeno odvija, jer je na desetine vozila tutinskih registracionih oznaka parkirano uz ogradu Velikog groblja.

U ranim jutarnjim satima, dvadesetak naoružanih muškaraca zaposjelo je gradilište u ulici Rifata Burdževića u Novom Pazaru, kod Velikog groblja, na kojem je Rijaset islamske zajednice Srbije počeo izgradnju Islamskog centra.

Saobraćaj na ovom putu se usporeno odvija, jer je na desetine vozila tutinskih registracionih oznaka parkirano uz ogradu Velikog groblja.

Policija još uvijek nije intervenisala.

Ovaj plac kao i većinu sredstava za izgradnju Islamskog centra Rijasetu Islamske zajednice Srbije donirao je Dževad Aljković iz Novog Pazara.

Planom je predviđeno da objekat bude na tri nivoa, tako da će pored prostora za obavljanje namaza, jedan sprat biti namijenjen školi Kur'ana a drugi Islamskom obdaništu.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji tvrdi da je “preduzela korake” da zaštiti vakufsko dobro od uzurpacije

Danas se oglasio i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji saopštenjem u kome “najoštrije osuđuje uzurpaciju i skrnavljenje vakufskog dobra “Mearif” na katastarskoj parceli broj 2454/1 koja je sastavni dio Velikog groblja u Novom Pazaru od strane predstavnika paravjerske tvorevine”.

Čitaj još:   STRAVIČNA NESREĆA: Vatrogasci izvlačili majku i dijete iz auta... (foto)

Islamska zajednica sa svojim vjernicima je, kaže se u saopštenju “preduzela korake u zaštiti ovog vakufskog dobra” i da su se “nadležne službe Mešihata i Novopazarskog medžlisa obratile građevinskoj inspekciji i Policijskoj upravi zahtjevom da se zaustavi nelegalna gradnja na djelu vakufskog dobra i zaštiti vakuf od daljeg ugrožavanja.”

izvor: tanjug

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more