IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Otac stradalog Ernada Bakana- “Zgazili su mi i sina i pravdu…” (foto)

Porodica Bakan, prošla je pravu agoniju jer je više od 20 dana od tragedije čekala poziv iz policije i tužilaštva kako bi saznali “ko im je ubio djete”, i da optužnica je podignuta tek godinu i po dana nakon nesreće, a suđenje je počelo u ponedeljak pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu…

NOVI PAZAR: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 03.022021… 14.56… NOVI PAZAR: Otac stradalog Ernada Bakana- “Zgazili su mi i sina i pravdu…” (foto)

Ernad Bakan (19), iz Novog Pazara, bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu preminuo je 6.marta 2019.god od posledica saobraćajne nesreće, koja se dogodila dva dana ranije, kada ga je automobilom tada devetnaestogodišnji Beograđanin Ivan M. udario na pešačkom prelazu u Ulici cara Dušana u Zemunu.

Ernadov otac, Mirsat Bakan za Nova.rs kaže da je zapanjen prvo neradom tužilaštva u ovom slučaju i kaže da mu je optuženi izjavio saučešće i to tek u sudnici u ponedeljak, te da je to uradio pro forme i zbog suđenja, jer se niko iz porodice, kako kaže, nije setio da to učini ranije.

Ernad je teške povrede opasne po život zadobio 4. marta 2019. godine, kada ga je automobilom na pješačkom prelazu udario Ivan M, a da je preminuo dva dana kasnije u bolnici. Od tada traje agonija porodice Bakan, koja je optužnicu za smrt svoga sina čekala godinu i po dana, do oktobra 2020. godine.

Kako za portal Nova.rs objašnjava Mirsat Bakan, Ernadov otac, koji je, kako kaže, od tog dana postao i pravnik i doktor, porodica je 20 i nešto dana od saobraćajne nesreće čekala poziv od policije i tužilaštva da saznaju “ko im je ubio dete”.

Čitaj još:   NACIONALISTIČKO DIVLJANJE I U NOVOM PAZARU: Jezivi snimci srpskog orgijanja... (VIDEO)

“Pošto se niko nije javljao, onda sam ja sazvao prvu konferenciju za novinare gdje sam pozvao lokalne medije i dopisnike, i tražio sam da ako oni mogu da mi pomognu i posavetuju, jer mi tada nismo imali ni advokata. Onda smo došli do broja inspektora koji je radio uviđaj, da bismo saznali gdje se nalazi predmet. On me je uputio na isto to Drugo osnovno tužilaštvo, a na kraju se ispostavilo da se predmet nalazi u Trećem tužilaštvu u Beogradu, što sam saznao od prijateljice”, kaže za naš portal Mirsat, koji dodaje da je tužilaštvo do tada imalo samo zapisnik od policije.

Tužilaštvo je kaže “spavalo” sve do 16. aprila 2019, kada je okrivljeni a i to prvi put saslušan, mjesec i po dana nakon tragedije.

“Ni sekunde nije bio u pritvoru, urađen mu je samo alkotest,  ali ne i test na drogu i pušten je tu istu noć. Tužilac nije došao a ni na mjesto nesreće. Tačno da moj sin nije umro na licu mjesta, ali su bile teške tjelesne povrede i morao je biti tamo. Ernad je na mjestu pao u komu i nije se više probudio iz nje”, navodi Mirsat.

On kaže i da je nakon toga saslušan svjedok koji, kako kaže, nije ni bio pravi svjedok. Zbog toga je kaže, uputio prigovor Republičkom javnom tužilaštvu, odakle su mu nakon 10 dana odgovorili da su primili prigovor i da je isti i prosleđen glavnom tužiocu Trećeg osnovnog suda.

Međutim, taj tužilac je poslije 10 mjeseci, kako Mirsat kaže, njemu poslao odgovor da tužilaštvo radi sve što je u skladu sa zakonom. Nakon toga u decembru 2019. godine šalje žalbu, a odgovor dobija tek oktobra 2020. godine.

Čitaj još:   Makgregor želi da se osveti po svaku cijenu HABİBU

“Svedok koga su predložili ja ne znam ni ko je, niti se vidi na snimku nesreće. Osobu koja je pozvala hitnu pomoć je trebalo da pozovu da svijedoče, a ne nekog drugog. Takođe, vozač u zelenom vozilu koje je bilo prisutno, takođe je sve vidio i mogao je biti svjedok.

izvor Nova rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more