IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ko je Dragan Marković Palma: ČOVJEK O ČIJOJ AFERI GRMI REGION, od šefa podzemlja do šarafa Vučićevog režima… (foto i video)

Informacije o podvođenju maloljetnica i prostituciji pod okriljem države proteklih dana pune stupce svih regionalnih medija. A ko je zapravo Dragan Marković Palma?

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 30.04.2021…00. 49… Ko je Dragan Marković Palma: ČOVJEK O ČIJOJ AFERI GRMI REGION, od šefa podzemlja do šarafa Vučićevog režima… (foto i video)

Čovjek obučen u crno, prošao je put od Željka Ražnatovića Arkana i “Tigrova”, preko afere Kolubara i pravljenja privatnog grada u kome samo on određuje koji zakoni važe, do afere koja je iz temelja uzdrmala Srbiju – pedofilija, podvođenje maloljetnica, prostitucija i seksualno iskorištavanje žena.

Od partijskog kolege vođe paravojne formacije i šefa beogradskog podzemlja Željka Ražnatovića Arkana do nezaobilaznog šrafa Vučićevog režima – taj put je prešao srpski političar Dragan Marković, zvani Palma za prethodnih tridesetak godina.

Ovaj “političar” je poznat po svojoj izjavi da se „patriotizam ne sipa u traktore“, a istovremeno Rezoluciju 1244 doživljava kao „sveto pismo“. Poznat je i po tome što rado u Beč vodi privrednike i studente, ali u toj evropskoj prestonici bojkotuje semafore na kojima se „dva muškarca vode za ruke“.

Često je u društvu koalicionog partnera i lidera socijalista Ivice Dačića i Arkanove udovice, folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, a znao je da kaže da mu jedino nisu svirali Betoven i Šopen jer je tada bio mali, iako su obojica svjetski čuvenih kompozitora umrli pre više od 100 godina od Markovićevog rođenja.

Formalno obrazovanje Dragana Markovića Palme je nepoznato a za sebe kaže da je po zanimanju privatni preduzetnik. Trenutno je predsednik Skupštine grada Jagodine. Poslanik je u Skupštini Srbije i lider stranke Jedinstvena Srbije (JS), koja je u Vučićevoj vladajućoj koaliciji.

Na parlamentarnim izborima učestvuje u koaliciji sa Socijalističkom partije Srbije (SPS) čiji je lider Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije. Dačić i Marković su od 2012. koalicioni partneri Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Na lokalnim izborima u Jagodini u junu 2020. koalicija „Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija – Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“ dobila je 17 od 21 odbornika u Skupštini grada Jagodine.

Vlasnik je kompanije „Palma“ koja se bavi transportom i trgovinom  posebno državnog uglja, posjeduje televiziju „Palma plus“, kik-boks klub “Palmini tigrovi”, a vodi i fond “Treće dete”. Nezvanično, vlasnik je hotela a pod njegovom kontrolom su svi poslovi u Jagodini.

Čitaj još:   DRAMA, Tomović udario na Mensura, zbog tvrdnji koje je izneo o njemu: Obezbjeđenje ih razdvojilo... (foto i video)

Politikom počinje da se bavi 1993. godine kada je sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, vođom Srpske dobrovoljačke garde, paravojne formacije koja je učestvovala na ratištima devedesetih godina, poznate i kao „Arkanovi tigrovi“ i Borislavom Pelevićem, jednim od komandanata te formacije, osnovao Stranku srpskog jedinstva.

Godine 2008. otvorio je i Muzej voštanih figura u kojem se nalaze i skulpture ruskog predsjednika Vladimira Putina, bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, naučnika Nikole Tesle, pisca Ive Andrića, tenisera Novaka Đokovića

Marković često vodi političko-privredno-studentsko-muzičke delegacije u Beč, Grčku i Egipat, a nikada javnosti nije objavio ko to plaća. Tokom jedne posjete ljetovalištu Paraliji prije tri godine u delegaciji bile i mis Akva parka u Jagodini za 2018. godinu sa pratiljama i još tri djevojke, finalistkinje tog takmičenja.

Viralan je video snimak kada je u avgustu 2018. sa grupom srpskih državljana zaigrao kolo u plićaku u grčkom ljetovalištu Paralija, a takođe je po Paraliji vozio na skuteru svog koalicionog partnera Ivicu Dačića u vreme kada je Dačić bio ministar spoljnih poslova Srbije. Poznat je i po tome da je pred kamerama, rješavajući probleme svojih sugrađana, određivao novčane iznose koje će im biti dodeljene.

– Dve hiljade dinara  za lekove za gospođu – govorio je Marković dok su mu građani pred kamerama iznosili svoje finansijske i zdravstvene probleme. On im je postavljao pitanja, da li su zaposleni, koliko dece imaju, a starije je pitao da li su bolesni i primaju li penziju. Na osnovu njihovih odgovora odmah je, na licu mesta  određivao sumu novca koja će im biti dodeljena.

Marković je 2006. godine u Jagodini otvorio Zoološki vrt, čiji je najpoznatiji stanovnik žirafa Jovanča koja se našla u sudskom slučaju posle navoda da ju je lokalni biznismen kupio za Markovića kao dio mita. Marković je negirao da je Jovanča mito.

U Jagodini se održavaju međunarodni boks turniri u organizaciji kik boks kluba “Palmini tigrovi”, čiji je osnivač Dragan Marković Palma. Na tim turnirima učestvuje i Veljko Ražnatović, sin ubijenog Željka Ražnatovića Arkana. Prošle godine je voditelja TV Prve borilačkim zahvatom oborio usred Jutarnjeg programa, nakon što mu je voditelj rekao da gledaoci žele da vide kako izgleda Palmin trening.

Čitaj još:   HAOS:"Upitno, da li je Davor Dragičević živ"...

Na brojnim manifestacijama koje Marković organizuje u Jagodini neretko učestvuju lider SPS-a i aktuelni predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović.Sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem takođe ima blizak odnos. Tako mu je u januaru, nakon što se na društvenim mrežama povela polemika zbog čega predsjednik Srbije ne nosi kapu ni kada pada snijeg, poklonio kapu.

– Molim Vučića da stavi kapu na glavu kada pada sneg. Kapa je inače marke Lakost (Lacoste). A zašto markiran kačket? Zato što to nose samo najbolji na svetu kao što je Novak Đoković, a Vučić je marka za one što ga napadaju – rekao je tom prilikom Palma.

Da li je ovo kraj Dragana Markovića Palme i da li će afera o pedofiliji, podvođenju maloljetnica i prostituciji promjeniti Srbiju? Saznaćemo uskoro…

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more