IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAJDEN I HITNI RAZGOVOR SA NETANJAHUOM: Poruka “Prekid vatre odmah!” (foto i video)

Američki predsednik Džo Bajden rekao je izraelskom premijeru Netanjahuu da “očekuje značajnu deeskalaciju tokom dana”…

VAŠINGTON: Svijet, vijesti, srijeda, 19.05.2021…18. 14… BAJDEN I HITNI RAZGOVOR SA NETANJAHUOM: Poruka “Prekid vatre odmah!” (foto i video)

Prešli su nekoliko gorućih tema… “Očekujem deeskalaciju tokom dana!”

Američki predsjednik Džo Bajden zatražio je od izraelskog i to hitno pd premijera Benjamina Netanyahua da odmah deeskalira napetosti u sukobu s Gazom prema prekidu vatre, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

Četvrti telefonski razgovor dvojice čelnika u sedam dana uslijedio je nakon što je Netanyahu izjavio da ne može odrediti vremenski okvir za završetak sukoba, koji traje više od sedam dana.

Bajden je suočen sa sve većim pritiskom, čak i od kolega demokrata, da preuzme aktivniju i više javnu ulogu u nastojanjima da se dogovori prekid vatre.

Čitaj još:   Obračun ispred noćnog kluba Noa: državljanin Srbije ubio Crnogorca na plaži u Hrvatskoj, upucao ga na... (foto)

Dvojica lidera imala su detaljnu diskusiju o stanju u Gazi, napretku Izraela u degradiranju sposobnosti Hamasa i sa tekućim diplomatskim naporima regionalnih vlada i Sjedinjenih Država- navodi se u saopštenju.

Predsednik SAD je prenio premijeru Izraela da je danas očekivao značajnu deeskalaciju na putu ka prekidu vatre…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more