IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJVEĆA CRNOGORSKA ZASTAVA RAZVİJENA NA CETINJU- Više od 30.000 građana na IVANOVIM KORITIMA slavi se Dan nezavisnosti… (video)

Najveća crnogorska zastava, koja se prostire na 5.000 metara kvadratnih razvijena je na Cetinju povodom Dana nezavisnosti uz rukama građana.

Oko 30.000 građana okupilo se na Ivanovim koritima povodom proslave Dana nezavisnosti zastava je razvijena uz ovacije.

Hiljade automobila su se danas uputile ka Cetinju i Ivanovima koritima gdje je bio organizovan program proslave Dana nezavisnosti i gdje se zaviorila zastava na Lovćen.

Program na Ivanovim koritima vodili su Peđa Vušurović i Momčilo Zeković Zeko.

Djevojčica Jasna Stijepović otpjevala je “Crna Goro majko mila”. Govorila je i Tijana Lopičić, a istoričar Milivoj Bešlin uključio se putem video linka.

Dimenzije zastave su 100 x 50 metara i kao takva čini doslovno jedno veliko jedro  od 5.000 metara kvadratnih.

Projekat je koštao 16.000 eura, a novac za šivenje donirali su građani Crne Gore.

Čitaj još:   PUTOVANJE U HRVATSKU BIĆE MNOGO DRUGAČIJE: Negdje će NAPLAĆIVATI i ULAZAK U GRAD, novi zakon MIJENJA DOSTA... (foto, video)

Na zastavi je, posljednji mjesec u prosjeku radilo i do 50 ljudi. Urađena je od 85 isprintanih djelova, koji su se kasnije sastavljali šivenjem.

„Zastava je urađena iz 85 dijelova koji se ne mogu isprintati odjednom, tako da je puno ljudi bilo uključeno u proces rada na njoj. Prilikom savijanja zastave bilo je uključeno više od 50 ljudi, a svakodnevno je na njoj radilo između deset i četrdeset ljudi“, kazao je za RSE vlasnik firme „Laser“ Tomislav Bošnjak.

izvor: kodex.me, standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more