IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KELN: Anadolu Efes se kockao, CSKA promašio finale… (foto i video)

Sjajna utakmica u Kelnu i dramatična završnica, loš hitac Klajburna rešio meč…

KELN: Svijet, Sport, vijesti… petak, 28.05. 2021…19. 59…  KELN: Anadolu Efes se kockao, CSKA promašio finale… (foto i video)

Prošle sezone nije bilo Fajnal fora, mnogi kažu da bi Efes bio prvi favorit, ali ove sezone ne može niko da ima pobjegne sa puta. U polufinalu u Kelnu CSKA je probao da odigra protiv Pivara, vratio se iz ambisa, ali nije imao snage za potpuni, historijski preokret.

Kada se sve to poveže, jasno je zbog čega je turski tim u finalu Eurolige- 89: 86. Mada, CSKA je mogao lako da dođe do ogromnog preokreta iako je gubio 16 poena pred poslednju dionicu. Vil Klajburn je na kraju promašio šut za pobjedu.

U prve tri četvrtine Efes je bio sam na parketu, a onda se CSKA probudio i trojkama uspio da zapreti i da spusti prednost ispod 10 poena, pa na pet poena na četiri minuta prije kraja. Jasno je bilo da nas čeka velika borba do samog kraja utakmice. Posebno kada je Micić dobio petu ličnu.

Čitaj još:   URAGAN UBICA, OPUŠTOŠIO FLORIDU: Jezivi prizori, kuće razbijene na KOMADE!

U poslednji minut se ušlo sa poenom prednosti Efesa. CSKA je na pola minuta do kraja imala napad, a Klajburn je promašio trojku, kao i Hilijard poslije njega, a Larkin je na drugoj strani na osam sekundi prije kraja fauliran i pogodio je jedno bacanje za dva poena prednosti. Na kraju Klajburn nije uspio da riješi meč trojkom.

Fantastično je Efes odigrao u odbrani i sa tim segmentom igre udario pravu anesteziju CSKA od čega Armejci nisu mogli da se oporave čitavim tokom utakmice. Konstantno je turski tim pritiskao CSKA da ulazi u pogrešne rotacije sa lošim „spejsingom“, pa se nerijetko događalo da ruski tim čak i ne šutne ka obruču već da ranije izgubi loptu.

Kod Efesa su pored Micića dobri bili Šanli sa 19 poena i osam skokova , Rodrig Bobua sa 15, Šejn Larkin s 11 i Simon sa 10 poena, šest skokova i tri asistencije. Klajburn je ubacio 26, a Heket 17 poena.

FAJNAL FOR: CSKA- Anadolu Efes

Dvorana: Lankses Arena

Sudije: Saša Pukl, Huan Garsija, Gitis Vilius

CSKA: Lundber, Bolomboj, Hilijard, Ukov, Heket, Antonov, Strelnijeks, Vojtman, Klajburn, Šengelija, Kurbanov, Erik

ANADOLU EFES: Larkin, Bobua, Singlton, Balbaj, Šanli, Moerman, Tunčer, Plajs, Micić, Anderson…

Čitaj još:   STRAVA PRIZORI iz Kramatorska: Ruski agresori raketirali Lavov, novi podaci o ruskim gubicima od početka agresije... (foto, video)

izvor ibalkan.net / MOZZARTSPOR

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more