IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME KOJE NAS OČEKUJE: Ide blagi rast temparature… (foto)

Kod nas je jutros pretežno sunčano vrijeme, i uz pojavu malu do umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti…srijeda, 02.06. 2021…09. 49… VRIJEME KOJE NAS OČEKUJE: Ide blagi rast temparature… (foto)

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su naveli da će danas u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost…

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 26. U Sarajevu sunčano prije podne. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena Celzijusevih – saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će također u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusevih.

srijeda, 02.06.2021. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti.

Čitaj još:   OD DANAS TOTALNI PREOKRET: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

četvrtak, 03.06.2021. godine
Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Duži sunčani intervali, uz svježije jutro, povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će sa odmicanjem dana biti osjetno toplije. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

U petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 30.

Prvi dan vikenda u Bosni i Hercegovini će biti pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Čitaj još:   DANAS KIŠA, SUTRA SNIJEG, A PREKOSUTRA…: Vrijeme koje nas očekuje narednih dana…

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more