IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDA Jovanović o dolasku u Potočare 11.jula… (foto i video)

Trenutno sam u Beogradu, ali u nedjelju ću ponovo biti u Srebrenici, ja ne brojim koliko sam puta 11. jula bio u Srebrenici, jer dolazak moja obaveza kao i mnogih drugih koji to, nažalost, ne rade.

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 07.VII. 2021…19. 54…  ČEDA Jovanović o dolasku u Potočare 11.jula… (foto i video)

Lider srbijanskog LDP-a Čedomir Jovanović ponovo će u nedjelju, 11. jula, biti u Srebrenici i pokloniti se žrtvama genocida. 

Ovu informaciju on je potvrdio u razgovoru za Faktor.

– Trenutno sam u Beogradu, ali u nedjelju ću ponovo biti u Srebrenici. Ne brojim koliko sam puta 11. jula bio u Srebrenici, jer je dolazak moja obaveza kao i mnogih drugih koji to, nažalost, ne rade.

Sve bih na svijetu dao da nikada nisam morao doći u Potočare – rekao je Jovanović koji još ima zdravstvenih problema zbog koronavirusa, ali to ga neće spriječiti da bude 11. jula na dženazi žrtvama genocida.

Čitaj još:   GI 21. maj: Crna Gora po broju partija, srazmjerno broju stanovnika, prva u Evropi... (foto)

Lider srbijanskog LDP-a prokomentarisao je nedavno usvajanje rezolucije o osudi genocida u Srebrenici na Kosovu i u Crnoj Gori.

– Nije dovoljno sjetiti se Srebrenice pred još jednu krvavu godišnjicu. Često mi se čini da se Srebrenica više zloupotrebljava nego razumije.

Mučenicima Srebrenice nije potrebna naša naknadna pamet, čak ni klečanje poslije toliko godina. Potrebni su im iskrenost, razumijevanje, poštovanje… Sve ono čega nema i što ne može sakriti nekoliko rečenica u nekoj rezoluciji ili povremeni dolazak u Potočare – rekao je Jovanović.

Dolazak u Srebrenicu već ranije su potvrdili predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović…

Izvor Faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more