IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA DA Znate koje su najbolje, a koje najgore zemlje za vožnju na svijetu… (foto, video)

Stranica Compare the market objavila je koje su najbolje i najgore zemlje na svijetu za vožnju. Pritom su analizirali nekoliko faktora, od smrtnih slučajeva na cestama do gužvi, cijene goriva i drugih.

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16, 01. 2024… 07: 22… TREBA DA Znate koje su najbolje, a koje najgore zemlje za vožnju na svijetu… (foto, video)

Španija je službeno najbolja zemlja za vožnju. Ne samo da ima treće najniže cijene iznajmljivanja automobila, u prosjeku 30 eura za sedam dana, već ima i peti najbolji nivo kvalitete cesta.

Na drugom mjestu je Kanada sa svojim praznim cestama idealnim za strane vozače. Jeftino je bilo i gorivo koje je prema podacima sa kraja 2023. godine bilo samo 1,19 eura za litru.

Treće mjesto zauzele su Sjedinjene Američke Države, gdje je cijena litre goriva iznosila 0,93 eura po litri.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Radoman: Ako laže Jovan, ne laže Sveti SIMEON... (foto)

Na vrhu liste najgorih zemalja za vožnju je Srbija. Ne samo da imaju drugo najmanje popularno pretraživanje cestovnih putovanja, sa samo 140, nego ima i drugi najlošiji nivo kvalitete cesta.

Poslije Srbije dolazi Rumunija sa najlošijim nivoom kvalitete cesta na ovoj listi i sa rezultatom od samo 2,95, kao i drugim najvećim brojem saobraćajnih nesreća, sa 10,29 na 100.000 ljudi. Za 10 kilometara potrebno je oko 27,3 minuta.

BONUS VIDEO: Najbolje zemlje za život prema visini životnog standarda- Top 10 najboljih zemalja svijeta

IZVOR iBalkan.net/ ahencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more