IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRPSKA POLICIJA NA GRANIČNOM PRELAZU: U dva navrata pretresli Suadu Zoronjić i Boženu Jelušić… (foto)

Srbijanska granična policija je u dva navrata temeljno pretresla putnike i službeno vozilo Skupštine Crne Gore u kome su bile poslanice GP URA Suada Zoronjić i Božena Jelušić, i civilni aktivista i bloger Ibrahim Čikić, prenosi portal PCNEN…

PODGORICA:Crna Gora,Crna Hronika,vijesti…ponedeljak,12.07.2021…11: 44 … SRPSKA POLICIJA NA GRANIČNOM PRELAZU: U dva navrata pretresli Suadu Zoronjić i Boženu Jelušić… (foto)

IBRAHIM Čikić je za PCNEN potvrdio da su zadržani oko pola sata na ulazu u Srbiju sa crnogorske strane, kao i na izlazu iz Srbije u BiH.

Zoronjić i Jelušić, članice građanskog pokreta URA i poslanice koalicije ‘Crno na bijelo’ u Skupštini Crne Gore dobile, zajedno sa Čikićem, poziv od samog Organizacionog odbora u Potočarima da prisustvuju komemoraciji…

Poslanički klub ‘Crno na bijelo’ je nedavno podržao Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore.

PCNEN podsjeća da je Rezolucija naljutila vlast u Beogradu, koja se manifestovala i kroz izjavu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da bi trebalo zabraniti ulazak u Srbiju svima koji su glasali za Rezoluciju.

Izdvajanje iz kolone i pretresanje je počelo jutros na graničnom prelazu Gostun, nastavljeno na graničnom prelazu Skelani na ulasku u BiH, a sve isto ponovljeno prilikom povratka iz Potočara.

Čitaj još:   RATNO STANJE: Njujork, pod opsadom policije, očekuju se eksplozije i osvetnički napadi... (foto)

“Tačna je informacija da smo danas na srbijanskim graniciama imali u četiri navrata zadržavanje i pretresanje automobila i ličnih stvari od strane pripadnika policije, koje je bilo neprimjereno. Očigledno je da je miješanja od strane g-dina Vulina u unutrašnju politiku Crne Gore i više nego degutantno”, kazala je Zoronjić za PCNEN.

“Iako sam imala razumljivu bojazan da je naređenje gospodina Vulina stiglo do svih graničnih prelaza Srbije, ipak sam očekivala da država Srbija neće iznova demonstrirati nekakvu kafkijansku silu i iz mora automobila četiri puta izolovati i pretresti samo naš automobil.

Uvjerena sam da je i ljudima koji su to morali raditi bilo neprijatno, a prva dva pretresa su nas ozbiljno usporila tako da smo jedva stigli na komemoraciju”, kazala je Jelušić za PCNEN.

izvor Standard.co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more