IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Benjamina Karić: Iznenađena i potresena reakcijama Draška Stanivukovića… (foto i video)

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić komentirala na TV i samu izjavu gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, datu nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo odredbe zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti,vijesti…petak, 23.07.2021…19: 59… Benjamina Karić: Iznenađena i potresena reakcijama Draška Stanivukovića… (foto i video)

Moram biti iskrena i reći da sam vrlo tužna i razočarana, što sam u Banju Luku otišla iskreno, otvorenog srca, s namjerom da mi i gradimo mostove prijateljstva i mostove budućnosti- rekla je Karić.

Dodaje da je smatrala da će njen odlazak u Banju Luku označiti početak promjena koje mladi gradonačelnici donijeti.

Vrlo iznenađena potresena današnjim reakcijama gradonačelnika Stanivukovića. Za mene su zakon i pravo iznad svega i važe jednako za sve- rekla je Karić i dodala je da će njena ruka biti ispružena onima koji su dobronamjerni i misle dobro građanima Sarajeva i BiH.

Podsjećamo, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, rekao je da je današnja odluka najveća moguća katastrofa.

Čitaj još:   POLICAJAC RANJEN U PUCNJAVI: Počinioci POBJEGLI s lica mjesta!

To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego i odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod- rekao je, između ostalog, Stanivuković.

izvor iBalkan.net / O kanal.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more