IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krivokapić PRIJETI, građani mu poručuju: NEMOJTE UDARATI NA CRNOGORCE, razmislite o posljedicama

Premijer Zdravko Krivokapić zaprijetio je da će ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija biti održano 4. septembra na Cetinju i da to niko ne može da spriječi.

Predsjednik Vlade koji svojevremeno reče da ga ne zanima pozicija već da želi da njegov “narod bolje” živi, u vremenu dok se priprema da kroz osnivanje stranke sebi obezbijedi trajno fotelju, prijeti građanima da će doći bez obezbjeđenja na Cetinje, valjda da pokaže da je njegova “snaga pomjeranja planina” jaka da pomjeri i one građane Crne Gore, koji ne žele da Joanikije, predstavnik srpske crkve u Crnoj Gori, bude ustoličen u Cetinjskom manastiru.

Riješio je premijer da sada pokaže snagu nakon čuvenih dolazaka na Cetinje sa kordonima snaga reda i mira, kao onomad kada je kazao da je istina da on za ovu suverenu zemlju nije nikada bio.

Krivokapićeva poruka je podgrijala dodatno i onako uzavrele strasti da će na Cetinju biti ustoličen Joanikije. Brojni političari, ali i mnogi drugi, reagovali su na ovo “novo” izdanje novopečenog premijera.

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović je poručio da je Krivokapić još jednom pokazao da je suprotstavljen dijelu građana Crne Gore te da je njegovo ponašanje nedopustivo.

“Baš kao i Vaša namjera da, uprkos protivljenju znatnog dijela građana, 4. septembra održite najavljeni događaj na Cetinju. Ne vrijeđajte i ne provocirajte građane”, objavio je Bogdanović na Twitteru.

Ništa manje oštar nije bio ni šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP Mirko Stanić.

Čitaj još:   Građani CRNE GORE: ZASTAVE ĆE BITI UKLONJENE kada se sa crkve Sv. Nikole u Kotoru SKLONI TROBOJKA sa četiri ocila...

Krivokapiću je poslao jasnu poruku:

“Cetinjski Manastir je mjesto mog krštenja, za novovjernike daleke – 1981 godine. Nema tog Zdravka Krivokapića koji će mi prijetiti silom u mom gradu i braniti mi da u njemu budem svoj na svome! Neka zna da se Cetinjani nijesu bojali ni mnogo većih ni boljih od njega! Non pasaran!”, napisao je Stanić na Twitteru.

Reagovao je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković. On je poručio premijeru da  se mane provokacija kako bi skrenuo pažnju sa svoje Vlade u rasulu.

“Tako biva kad nam je premijer vazal crkve druge države. Ne vrijeđaj Cetinjane, Krivokapiću”, napisao je Đurašković.

Kako je istakao, nije pametno što provokacijama skreće pažnju sa, kako kaže “Vlade u rasulu”.

“Preživjelo je Cetinje tvoje velikosrpske kompanjone 90-ih, pa će i sada.  Da imaš zeru odgovornosti bio bi pažljiviji prema ovoj temi. Ne provociraj da bi skrenuo pažnju sa tvoje Vlade u rasulu”, objavio je Đurašković na Twitter-u.

Na premijerovu prijetnju reagovali su i građani na društvenim mrežama.

“Nevjerovatno sa koliko mržnje premijer i ostali iz vlasti govore o komitama, jesu li svjesni šta su za Crnu Goru znacile komite, da li znaju kada pričaju protiv komita govore protiv Crne Gore. Hoće li shvatiti da na taj način samo produbljuju podjele. Previše su se zaigrali, bojim se da nijesu previše potcijenili Crnogorce i borbu za građansku državu”, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Čitaj još:   SRBI ĆE TEK UČITI DA NAVIJAJU ZA CRNU GORU: Marija, naša zajednička... (foto i video)

Revoltirani građani kažu da je premijer krenuo batinom na sopstveni narod.

“Nego batina ima dva kraja, Zdravko”, pišu građani.

Neki su premijera pozvali da razmisli prije nego što nešto izgovori.

“Polakote, premijeru, odmjerite prvo, razmislite o posljedicama ovoga što rekoste. Zar nije Vaša misija da mirite?Nemojte da prijetite Crnogorcima, nije lijepo”, poručuju.

autor: Miraš Dušević

izvor: CdM.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more