IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA ZA TRI DANA: Kakvo nas vrijeme očekuje za naredni vikend… (foto)

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne i u večernjim satima, jutarnja temperatura oko 16, dnevna oko 28 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda….

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, petak 17.09.2021… 08: 59… PROGNOZA ZA TRI DANA: Kakvo nas vrijeme očekuje za naredni vikend… (foto)

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren u Posavini sjeverni, a u ostaku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30 °C.

petak, 17.09.2021. godine
Opšta slika će biti lošija u odnosu na protekli period. Tmurno vrijeme, praćeno padavinama, uslovljava relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, dekoncentracije. Mada temperature zraka neće značajnije opasti, osjet hladnoće bi mogao biti nešto izraženiji u Posavini i Semberiji, usljed preovladavajućeg sjevernog strujanja. U ostatku zemlje, bez većih temperaturnih oscilacija.

Čitaj još:   ZAŠTO NOSE CRVENI KONAC OKO RUKE: U čemu je tajna, detalj koji će VAS POSEBNO IZNENADITI... (foto)

subota, 18.09.2021. godine
Slično kao i proteklog dana, uz nešto lošije biometeorološke prilike. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, obzirom da će se osjet hladnoće malo pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku, izraženije tokom jutarnjih sati. Povećana naoblaka i padavine, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je reducirati aktivnosti.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju poslijepodne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 16, dnevna oko 28 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more