IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Preminuo Marinko Rokvić: Oglasila se porodica, otkrila tačan uzrok smrti… (foto, video)

Porodica Marinka Rokvića objavila je zvanično saopštenje za javnost o detaljima njegove smrti, te je zamolila za razumevanje, i da će informacije o sahrani biti naknadno saopšteni…

BEOGRAD: Srbija,Crna Hronika,vijesti,subota, 06.11.2021…13: 56…Preminuo Marinko Rokvić: Oglasila se porodica, otkrila tačan uzrok smrti… (foto, video)

Popularni pjevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je danas, potvrđeno je za medije…

marinko Rokvić je preminuo danas u 68 godini života. Podsjetimo, ranije je objavljeno da je hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje teško.

„S velikom tugom obavještavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda, Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe s kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmernom teškom trenutku moli poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni“, stoji u zvaničnom saopštenju.

Marinko Rokvić je rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živjela jer su se samo bavili poljoprivredom.

Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da pjeva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

Čitaj još:   EVO Koliko troše najbogatiji u odnosu na najsiromašnije: Detaljna analiza Zavoda za statistiku... (foto, video)

Marinko je karijeru gradio na svom kvalitetu, pa mu se ime ne pojavljuje u žutoj štampi. Samo ga je pjevačica Nada Topčagić optužila da ju je pretukao na šta je Marinko odgovorio da ni ona njemu nije ostala dužna.

U medijima se spekulisalo o ljubavnoj vezi koju je, prije braka, imao sa koleginicom Milenom Plavšič, ali pjevači se nisu o tome izjašnjavali.

Marinko Rokvić je karijeru započeo 1974. godine, snimio je dvadeset jedan studijski album i nekoliko singl- ploča.

Iza njega je ostao veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svijetla velikog grada, Polomio vjetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

izvor iBalkan.net / Nova.rs

Čitaj još:   CRNOGORSKA MAFIJA HARA BEOGRADOM Oprali stotine miliona eura... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more