IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković ministru Raduloviću: PROČITALI STE GOVOR KOJI VAM JE NEKO DRUGI NAPISAO DA NAS UNIZITE (video)

Poslanici Skupštine Crne Gore završili su danas raspravu o Interpelaciji o politici Vlade u oblasti vanjskih poslova, koju su podnijeli poslanici Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, a kojom se traži smjena ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića. 

O interpelaciji će se poslanici naknadno izjasniti. Opozicija je u zahtjevu za pokretanje interpelacije navela da je Radulović zloupotrijebio položaj i saopštio netačne konstatacije u instrukcijama crnogorskim ambasadorima kako da informiše države gdje obavljaju te funkcije o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Vlada je u mišljenju dostavljenom parlamentu ocijenila da je Interpelacija neosnovana i da su navodi u njoj neistiniti i paušalni. Radulović je danas da opozicija pokrenula interpelaciju jer su u non paperu pominje predsjednik države Milo Đukanović. Iz opozicije su poručili da nakon svega ova Vlada treba da padne, i uvjereni su da će se to desiti u ponedjeljak.

Radulović je rekao da će na sve prozivke, optužbe i neistine na njegov račun odgovoriti – časom anatomije.

“Optužen sam da sam urušio ugled Crne Gore. Dragi moji, Vi ste sistmatično, predano i marljivo uništavate tokom 30 godina, uništavajući političke elite”, kazao je on u Skupštini.

Prema njegovim riječima, crnogorske plitičke elite ostale nakon naših očeva i djedova uništili ste uništavajući sistem vrijednosti koje ste izokrenuli naopačke .

Radulović tvrdi da zna šta je zaboljelo opoziciju u non paperu.

“Non paper je dokument koji se koristi u redovnoj diplomatskoj komunikaciji. Imajući sva dešavanja, prema međunarodnoj zajednici i njenoj zabrinutosti, nismo mogli biti autistični, kada se u Crnoj Gori prijetilo ratom…

U njemu su pobrojani samo fakti, koji su lako provjerljivi i toliko puta ponovljeni, većinom predstavnika jedne strane. Pominjanje predsjednika Đukanovića, što je očigledno izazvalo i ovu reakciju, u kontekstu je onoga što je on sam pominjao tih dana i što je iz njegovih usta pošlo u etar međunarodnoj zajednici. Odbrana Crne Gore, odbrana Cetinja, dolazak u Prijestonicu i okupljanje naroda oko sebe. Ako vam to zvuči ekstremno, onda se obratite onome koji je to rekao”, naglasio je Radulović.

Čitaj još:   SRAMOTA I STVARNOST SRBIJE: Aleksandar VUČIĆ na svadbi Šešeljevog sina, veselio se uz pjesmu o četničkom vojvodi... (foto, video)

On je negirao tvrdnje opozicionih poslanika da u non paperu nisu pomenuti ranjeni građani.

“Sve je to pomenuto, iako iz dna duše bih volio da ih nije ni bilo. Nakon Cetinja nema poraženih. Svi su pobjednici, Crna Gora je pobijedila i dobila drugu šansu”, dodao je on.

Na to je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je proceduralno reagovala, ističući da joj je žao što je Radulović u Skupštini danas pročitao govor koji mu je neko drugi napisao.

“Otako ste postali ministar, radili ste sve da urušite ugled Crne Gore. Od onoga što ste uradili na Cetinju, do onoga što ćutite na vrijeđanje dostojanstva poslanika, do slijetanje premijera Crne Gore na aerodrom u Beogradu. Mi smo bili konrektni, možda to niste očekivali. Unaprijed ste spremili govor koji Vam je neko drugi napisao kroz stihove, da nas tako unizite. Ali mi nismo glupi, znamo da čitamo između redova”, kazala mu je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, žao mi je što se ovo ovako završilo danas, ali ovo je još jedan dokaz da Vi i ova Vlada odlazite.

“Vratiće se Crna Gora na građanske i evropske vrijednosti. I ući će Crna Gora u Evropsku uniju sa onim snagama koje od srca vole ovu državu. Kojima nisu bitne pozicije, i dodvoravanje vlastima druge države”, poručila je Vuksanović Stanković…

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je poručila da svi govore o sebi kad nastupaju.

“Pa i oni poslanici i poslanici koji nemaju svoj stav, za razliku od nas koji imamo. I oni kojima drugi pišu govore, a neki saopštavaju svoje mišljenje”, rekla je ona.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: NEKA NAM JE SREĆNA SLOBODA

Govoreći o Non pejperu, Vuksanović Stanković je naglasila da je u radu Radulovića napravljena krupna greška, pa čak, kako kaže, i izlaženje iz nadležnosti.

Ona je pohvalila ministra Radulovića za jednu stvar.

“Želim da pohvalim ministra, što niste podigli želji najvećeg podržavaoca ove vlasti iz parlamenta da se prekinu naše veze sa evroatlanskim partnerima i da se uđe u neke druge procese, koji su u suprotnosti sa većinskim opredeljenjem građana Crne Gore”, kazala je ona, dodajući ipak da je aktuelna Vlada neodrživa.

Današnji početak sjednice obilježila je žustra polemika poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković i poslanika Demokratskog fronta Slavena Radunovića.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more