IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Iako su dobrodošle, PROMJENE NE ZNAČE UVIJEK BOLJITAK… (video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bio je gost na radnom ručku ambasadora država članica Evropske unije akreditovanih u Crnoj Gori u organizaciji ambasadora predsjedavajuće EU Republike Slovenije Gregora Preskara i podršku šefice EU Delegacije Oane Kristine Popa.

Predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo susretom koji je nastavak dobre prakse razgovora kao odličnog formata razmjene mišljenja bliskih partnera o važnim pitanjima za Crnu Goru i EU, navodi se u saopštenju Kabineta.

“Uz zahvalnost ambasadoru Preskeru za inicijativu koja dolazi u dobrom trenutku, čestitao je Sloveniji na  uspješnom predsjedavanju i pažnji koja je za to vrijeme posvećena ZB i Crnoj Gori, kao i kontinuiranoj višedecenijskoj podršci strateškim procesima Crne Gore. On se osvrnuo na zanimljiv političko-društveni kontekst koji je obilježio period od posljednjeg susreta sa ambasadorima, navodeći da je vrijeme dalo za pravo ocjenama o potrebi prevazilaženja krize i objektivnog zastoja ekonomskog i evropskog napretka Crne Gore…

Na toj liniji istakao je da iako dobrodošle, promjene ne znače uvijek boljitak, što potvrđuju zabrinjavajući rezultati u ključnim oblastima. U tom kontekstu ukazao je na neophodnost uspostavljanja efikasnijeg državnog i zdravstvenog sistema u cilju  borbe protiv pandemije, brze deblokade procesa pristupanja, povratka povjerenja investitora, kao i uspostavljanja funkcionalnosti institucija, kako bi se nastavio uspješan put Crne  Gore na putu evropskih integracija, koji vodi do usvajanja evropskih vrijednosti i evropskog životnog standarda za građane”, dodaje se u objavi Kabineta predsjednika nakon susreta. 

Čitaj još:   OVE SUBOTE NAPETO: Marija Šerifović vrišti i urla na Milija: Koji je tvoj problem? (foto i video)

“Uz podsjećanje da je za stabilnost i perspektivu ZB neophodna puna integracija u EU, istakao je da je Samit na Brdu kod Kranja u pravom trenutku poslao jasnu i ohrabrujuću poruku, koja treba da zaživi i kroz konkretnu politiku obnove posustalih reformskih napora. Crna Gora može brzo da se vrati u tu poziciju”, kazao je predsjednik.

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori je ocijenila da nedavna Međuvladina konferencija održana u Briselu i Zaključci Savjeta EU o proširenju predstavljaju potvrde kontinuirane i nedvosmislene podrške EU za evropski put Crne Gore. Ambasadorka je pozvala na odlučno angažovanje na putu reformi u Crnoj Gori i podsjetila na veliku podršku građana Crne Gore za evropske integracije.

Podsjećajući na rezultate šestomjesečnog predsjedavanja EU, ambasador Republike Slovenije je naglasio uspjeh Samita na Brdu i ukazao na njegov značaj za dalji napredak u procesu reformi u Crnoj Gori.

Čitaj još:   PRVI NA SVIJETU, A PIJE KAFU SA RATNIM ZLOČINCEM: Đoković u BIH otkrio pravo lice... (foto i video)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more