IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDSJEDNIK Liberalne partije Andrija Popović: Premijer bez moralnih principa da podnese ostavku ili nova inicijativa za pad Vlade… (foto, video)

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović vjeruje da u narednih mjesec dana slijedi rasplet teške crnogorske krize, na svim nivoima…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20.12.2021… 00: 42…  PREDSJEDNIK Liberalne partije Andrija Popović: Premijer bez moralnih principa da podnese ostavku ili nova inicijativa za pad Vlade… (foto, video)

Andrija Popović u izjavi za CdM poručuje da je u prvoj fazi za očekivati da se ne usvoji državni Budžet za 2022. koji je predložila odlazeća Vlada.

“Svih 40 poslanika opozicije potpisalo Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 42.Vladi, a povučen je na kratko zbog političko-tehničkih uslova. Prema najavama formalne parlamentarne većine, gotovo da i nema poslanika koji će kroz Budžet 2022. podržati ovu Vladu i dati im povjerenje na još godinu dana. Ukoliko nakon tako očekivanog epiloga, predsjednik Vlade, koga inače ne vežu nikakvi moralni principi, ne podnese ostavku, slijedi ponovo Prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi”, ističe Popović.

Lider LP za CdM kaže da je prioritet da se nakon neminovnog pada 42. Vlade formira privremena manjinsko-tehnička Vlada, ograničenog roka trajanja do godinu dana, koja će imati 3/5 podršku, najmanje 49 poslanika.

Čitaj još:   ANDRIJA Popović: Krajem godine mogući vanredni parlamentarni izbori... (foto)

“Samo takvu Vladu bi LP podržao. Njen zadatak bi bio da deblokira evropske integracije Crne Gore i pravosuđe, reformiše izborne zakone i raspiše vanredne parlamentarne izbore, vjerovatno 2023. godine. Kako principijelnost nije odlika većine crnogorskih političkih subjekata, nijesu isključena ni iznenađenja, uključujući eventualnu političku korupciju odlazeće Vlade, koja se za “slamku hvata””, tvrdi on.

Na pitanje CdM- a, na šta konkretno misli kada govori o političkoj korupciji, Popović kaže da bi eventualnim prihvatanjem brojnih populističkih zakona i amandmana formalne parlamentarne većine, teških za sada oko 500 miliona eura koji bi bili dio Budžeta 2022. godine, Crna Gora bila dovedena do “grčkog scenarija” i rasta vanjskog duga koji bi postao neodrživ.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more