IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS Ponovo očišćeni murali Ratku Mladiću i Draži Mihailoviću u Njegoševoj u BEOGRADU… (foto, video)

Grupa muškaraca sa kapuljačama očistila je murale osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i nekadašnjem četničkom komandantu u Drugom svetskom ratu Draži Mihailoviću koji su u ponedeljak u Beogradu osvanuli prekriveni crnom bojom…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20.12.2021… 19: 12… UŽAS Ponovo očišćeni murali Ratku Mladiću i Draži Mihailoviću u Njegoševoj u BEOGRADU… (foto, video)

Nepoznati autori su crnom bojom prešarali murale u Njegoševoj ulici u širem centru glavnog grada Srbije.

Tom prilikom uklonjene su i zastave Srbije koje su bile okačene na zidu pored murala.

Reporterka Radija Slobodna Evropa (RSE) fotografisala je u popodnevnim satima grupu muškaraca sa kapuljačama dok skidaju boju sa dva mutala.

Od kako su nepoznati autori oslikali mural sa likom Ratka Mladića u julu 2021. godine, građani su ga više puta polivali bojom i šarali, ali je on u roku od nekoliko sati vraćan u prvobitno stanje, pošto je mural premazan specijalnim lakom koji omogućava lako čišćenje.

Čitaj još:   Predsjednik Republike Redžep Tajip ERDOGAN- BAJRAMSKA PORUKA JE ODJEKNULA TURSKOM: "Generacijama skupo plaćamo igre kojima smo..." (foto, video)

Uz to, desničarske grupe su organizovale i dežurstva kako bi čuvale mural.

Beogradska opština Vračar, na čijoj teritoriji se nalazi zgrada sa muralom Ratka Mladića, objavila je 9. decembra da je, u skladu sa propisima, uklonila mural na zahtjev stanara zgrade…

Međutim, mural je za manje od pola sata ponovo vraćen u prvobitno stanje. Kao i više puta do sada očistila ga je grupa nepoznatih mladića.

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more