IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOLONA SA TROBOJKAMA I PJESMOM ‘NE VOLIM TE ALIJA’ DEFILOVALA KROZ DOBOJ UOČI BADNJE VEČERI

Kolona vozila sa zastavama Republike Srpske jučer je prodefilovala ulicama Doboja, a sa ozvučenja jednog od vozila odjekivali su stihovi pjesme “Ne volim te Alija”.

Uoči jednog od najvećih blagdana kod pravoslavaca – Božića, kolona više od deset vozila u četvrtak je prodefilovala ulicama Doboja sa zastavama Republike Srpske i drugim obilježjima, a sa ozvučenja namontiranog na jedno od vozila u koloni odjekivali su stihovi pjesme “Ne volim te Alija zato što si balija”.

Kolona je prodefilovala magistralnom cestom u Doboju uoči Badnje večeri i Božića kojeg pravoslavni vjernici obilježavaju danas. U osvrtu na današnja zbivanja mještani Doboja su kazali kako se radilo o “divljanju”, piše Klix.

Badnji dan, koji se obilježava uoči Božića opisuje se kao i kao praznik ljubavi i pomirenja. Dok vjerski službenici pravoslavne vjeroispovijesti šalju poruke mira i zajedništva u Badnjem danu i Božiću, njihovi sljedbenici danas su unijeli nemir svojim sugrađanima koji su današnji defile vozila povezali sa proslavom velikog blagdana.

Čitaj još:   LJUDI PADALI PO ULICAMA, LJEKARI U ČUDU: U Hitnu pomoć stižu povređeni, niko ne pamti, toliki broj intervencija...

izvor: klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more