IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OD DANAS ZIMA SE NE ŠALI: Snijeg, susnježica i oštar pad temperature, sve do… (foto)

Danas će jače naoblačenje sa sjevera usloviti snijeg u nižim predjelima može padati i susnježica…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, subota, 22.01.2022… 09: 42… OD DANAS ZIMA SE NE ŠALI: Snijeg, susnježica i oštar pad temperature, sve do… (foto)

Danas oblačno vrijeme ali i djelomično vedro u predjelu prema moru.

Jutros je oblačno na sjeveru Bosne. U većem dijelu zemlje je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica – 16; Sarajevo – 9; Bugojno i Zenica – 8; Tuzla – 6; Bihać, Livno i Sanski Most – 5; Doboj – 4; Banja Luka, Mostar i Trebinje – 2; Bijeljina – 1; Gradačac 0; Neum 1°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.

Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine su većinom slabe. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -10 i -3°C, a dnevna između -3 i 3°C, na jugu zemlje do 8° C.

Čitaj još:   DANAS Dženaza namaz i ukop JASMINA BEROVIĆA: Stradao od ruke MIGRANTA ... (foto i video)

U Sarajevu prije podne naoblačenje. Snijeg se očekuje od sredine dana prema večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko – 2°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine nisu obilne. Najniža jutarnja temperatura zraka između -9 i -3°C, a dnevna između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini se prognozira razvedravanje. Slab snijeg povremeno može padati na području Krajine i dijelu centralne Bosne. Jutarnja temperatura zraka između – 8 i do – 3° C, a dnevna između – 4 i 1° C, na jugu zemlje do 7° C.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more