IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNU GORU POTRESAO UŽAS U BARU: Zumrita stradala nakon zvjerskog iživljavanja nevjenčanog supruga Dalibora… (foto)

Ubijena Baranka bila je godinama zlostavljana, usmrtio je nakon zvjerskog iživljavanja nevjenčani suprug Dalibor Nikolić…

BEOGRAD: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 27.01.2022…19: 42… CRNU GORU POTRESAO UŽAS U BARU: Zumrita stradala nakon zvjerskog iživljavanja nevjenčanog supruga Dalibora… (foto)

Crnu Goru potresao je novi slučaj femicida. Ovog puta sve se dogodilo u Baru, gdje je 27- godišnju Zumritu Nerdu nemilosrdno zlostavljao njen nevjenčani suprug Dalibor Nikolić. Sve se dešavalo na očigled troje maloljetne djece. Nerda je na kraju, nakon šest dana borbe za njen život u Kliničkom centru Crne Gore, preminula.

Nesrećna žena umrla je 22. januara, no sve do jutros javnost nije znala ništa o tome. Dan nakon što joj je zadao smrtonosne povrede – a doktori kažu kako nije bilo dijela tijela na kojem ih nije bilo – njen nevjenčani suprug pokušao je da pobjegne iz države. Uhvaćen je na graničnom prelazu i sada je u pritvoru.

Mlada žena je živjela u barskom naselju Sokolana, a doživjela je sudbinu svoje majke – koju je prije desetak godina ubio suprug.

Riječ je o još jednoj velikoj tragediji, o femicidu, ko zna kojem po redu – samo u posljednjih pola godine registrovana su tri smrtna ishoda. 

“Stalno je tukao i maltretirao”

Internet portal “Primorski” posjetio je danas Sokolanu, a na licu mjesta zatekao je prvog Nerdinog susjeda, ali i njenog brata.

Marijana Mujakanovića je 13 godina samo zid dijelio u trošnom objektu od pomenutih supružnika.

“On je bio ljubomoran. Stalno je tukao i maltretirao. Ne samo nju, nego i djecu. Tukao je i mene. Tjerao me da prosim za njega”, kazao je Mujakanović koji potvrđuje da je nasilnik danima tukao nesrećnu ženu.

Čitaj još:   SARAJEVO: Manfred Weber u posjeti BiH- DODIKU VAŽNA PORUKA, nastavite sa neustavnim aktivnostima, nećemo vam davati novac… (foto, video)

“Primorao me da sjednem sa njim i djecom u auto i povezao nas do bolnice. Morao sam da je uzmem u naručje i unesem u bolnicu. Rekao mi je da kažem da smo došli taksijem, a da je ona zadobila povrede tako što je pala sa kreveta”, kazao je Mujakanović.

Sa 15 godina Zumrita je počela da živi u nevjenčanoj zajednici sa Daliborom. Prema riječima njenog brata Vilsona Nerde ona je trpjelala nasilje četri-pet godina. U više navrata nasilje su prijavljivali policiji.

“Zumrita je iz straha negirala policiji da je Dalibor maltretira. Prijetio joj je, da će ubiti i djecu ako prizna policiji da je on tuče. Tih kobnih dana, on ih je zatvorio u kuću pod izgovorom da imaju koronu”, priča Vilson.

Nije bilo dijela tijela koje joj nije povrijedio

Ljekari su mi rekli, dodaje brat preminule, da nije bilo mjesta na tijelu koje joj nije povredio.

“To je mostrum. Tukao je bejzbol palicom, čekićem, onesvešćenu polivao vodom da se osvijesti. Djeca su svjedoci tih strašnih scena. Najstariji sin ima 11 godina”, kazao je brat preminule.

Tragično stradala Nerda doživjela je sudbinu svoje majke koju je prije desetak godina usmrtio Zumritin otac. On je na izdržavanju zatvorske kazne. Nakon te tragedije ostalo je sedmoro djece. Jedno od njih je bila Zumrita koja je maloljetna postala majka.

Crni bilans… 

Nasilje nad ženama u Crnoj Gori i dalje uzima danak. Od septembra do danas, tri su žene ubijene – a uvijek su ubice bili njihovi partneri, sadašnji ili bivši.

U septembru je javnost bila zatečena ubistvom 19-godišnje Šejle Bakije na Karabuškom polju. Nju je ubio bivši partner Iljir Đokaj (28), koji je ranije prijavljivan zbog nasilja u porodici.

Čitaj još:   KORONA- ŽURKA BAHATE DJECE BOGATAŠA: SRAMITE SE! (video)

Sljedećeg mjeseca, iz Petnjice je stigla nova sumorna priča. Ahmed Škrijelj ubio je 39-godišnju suprugu E. Škrijelj, teško povrijedivši njihovu ćerku. Na kraju je izvršio samoubistvo. Ispostavilo se kako se u njihovom domaćinstvu često dešavalo porodično nasilje.

Slična priča danas je još jednom potresla javnost. Još jedna žena ubijena je nakon dužeg razdoblja zlostavljanja. Od danas, na spisku onih čije tragične sudbine moraju ozbiljno da zabrinu društvo nalazi se i ime Zumrite Nerde.

izvor analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more