IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAMIR Šehović poručio DRITANU Abazoviću: Odnose sa vjerskim zajednicama regulisati u skladu sa Ustavom CG… (foto, video)

Predsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritan Abazović i predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, sastali su se u Podgorici i razgovarali o mogućem formiranju manjinske Vlade.

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, petak, 11.02.2022…00: 32… DAMIR Šehović poručio DRITANU Abazoviću: Odnose sa vjerskim zajednicama regulisati u skladu sa Ustavom CG… (foto, video)

Kako je za Portal RTCG kazano, Šehović je vezano za političke i programske prioritete buduće manjinske Vlade, ukoliko do njenog formiranja dođe, ponovio ono što je ranije rekao u Skupštini. 

Ako nekome ne budu prihvatljivi naši politički principi, Socijaldemokrate neće podržati manjinsku vladu, istakao je lider te stranke Damir Šehović u emisiji “Aritmija” Gradske radio televizije. Ipak vjeruje da se dijalogom i konsenzusom mogu definisati programski prioriteti buduće Vlade.

Kako kaže Šehović, određene najavljene ideje, a to su te poput potpisivanja Temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije, popisa i učešća u inicijativi “Otvoreni Balkan”, ova stranka ne bi podržala, a kamoli učestvovala u vladi koja bi se time bavila.

Čitaj još:   VELIKA DRAMA U KATARU: Senzacija majstori na PENALE- Hrvatska izbacila Brazil i prošla u polufinale SP- a... (foto, video)

“Da treba regulisati odnose sa vjerskim zajednicama u skladu sa Ustavom i zakonom. Takođe, da treba analizirati nove regionalne inicijative, ali da ne pristajemo da nas bilo ko gura u to”, rekao je za Portal RTCG izvor iz SD- a. 

Abazović je, podsjetimo, danas o manjinskoj vladi razgovarao i sa liderima Demokratskog fronta (DF).

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more